Öppen föreläsning - Ulf Peter Hallberg

Konsthögskolan i Malmö to 16 nov kl 14, Galleri Ping Pong kl 18

FILM / FÖRELÄSNING / DISKUSSION / DIALOG med författaren och översättaren ULF PETER HALLBERG

Ulf Peter Hallberg är författare och översättare, bosatt i Berlin sedan 1983. Romaner som Flanörens blick, Grand Tour, Legender & lögner, Europeiskt skräp och Strindbergs skugga i Nordens Paris skildrar ofta gestalter som i olika historiska tider utforskar eller lever ut motsättningar mellan konsten och livet. Hallberg är översatt till sex språk. För sina Shakespearetolkningar i två band (Det blodiga parlamentet/Komiska förväxlingar) tilldelades han 2017 av Kungliga Vetenskapsakademien det Letterstedtska översättarpriset. I Italien har han 2017 för sina romaner tillerkänts Città dello stretto­priset till en internationell författare som på kulturens område förkroppsligar universella värden.

Torsdag 16 nov

Kl 14

Film:

TORBEN SKJØDT JENSEN / ULF PETER HALLBERG

FILM: PARIS – THE CITY AS A MIRROR (12 min, 2017)

ULF PETER HALLBERG

WALTER BENJAMIN

DEN HISTORISKA TIDEN

/ Dialektisk bild /

/ Flanör / Samlare /

/ Förnimbarhetens nu /

FILM: FLÂNEUR TORBEN SKJØDT JENSEN (7 min, 1993)