Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bibliotek

BIBLIOTEKET ÄR INRIKTAT PÅ KONST OCH KONSTTEORI. ALLA ÄR VÄLKOMNA, MEN ENDAST SKOLANS STUDENTER FÅR LÅNA MED SIG BÖCKER HEM.

bibblan

Biblioteksverksamheten på Konsthögskolan har funnits sen hösten 1995 då grunden för samlingarna lades i och med att skolan fick en donation från Einar Hansens Allhemsstiftelse. Eftersom donationen huvudsakligen var inriktad på konst före 1900-talet har skolan under de senaste åren satsat på att komplettera bibliotekets samlingar. Detta för att kunna bemöta elever och lärares krav och förväntningar på ett bibliotek som tillhör en internationell konsthögskola av i dag.

Bibliotekets samlingar består idag av runt 7000 volymer och inkluderar monografier, utställningskataloger, konsthistoria, konstteori och angränsande ämnen som filosofi, psykologi och sociologi.

Endast Konsthögskolans personal, lärare och elever får låna bibliotekets material. Vill man som utomstående besöka biblioteket går det givetvis bra, men kom ihåg att böckerna inte lånas ut till andra än personer som har anknytning till skolan. Du är dock mycket välkommen att bläddra i böckerna. Biblioteket fungerar även som avhämtningsplats för böcker som är beställda från andra bibliotek via Lovisa. Ring gärna och boka tid innan – då lokalerna ofta används som undervisningslokal. 040-325700

I biblioteket jobbar bibliotekarie Madeleine Bergquist som hjälper till med både lånecirkulation och informationssökning. Biblioteket är vanligtvis bemannat måndag och onsdag 15-16.30, tisdagar och fredagar 10-16.30 samt torsdagar 13-16.30.  Oftast stängt för lunch mellan 12-12.30.

Vill du lämna böcker som ska till någon av biblioteken i Lund och Konsthögskolans bibliotek av någon anledning inte är öppet, var god vänd dig till Musikhögskolan eller CRC Malmö, som är de andra avhämtningsplatserna i Malmö.

Kontakta Madeleine via mejl: Madeleine.Bergquist [at] khm.lu.se

 

OBS avvikande öppettider december:

 

Fre 9 december och måndag 12 december är biblioteket stängt!

 

Tis 13 december öppnar biblioteket kl 13.00

Tis 20 december stänger biblioteket kl 13.30

 

23 dec - 8 januari STÄNGT

 

 

 

Sidansvarig: