Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kurser vt 2017

Samtidskonsten både speglar och utvecklar en bredare kulturell och samhällelig kontext. Därför är det viktigt att få redskap för att kunna förstå och behärska det konstnärliga samtalet. Vi utvecklar ständigt våra kurser för att bredda och fördjupa dina konstnärliga färdigheter och ge dig en kritisk förmåga. Du kan läsa om terminens kurser nedan.

kurser

Nedan ser du exempel på hur våra kurser kan se ut. Kurserna är enbart öppna för studenter antagna till program vid Konsthögskolan I Malmö. Kurserna skräddarsys utifrån studenternas behov och ändras därför varje termin. Vill du läsa mer om våra tidigare kurser kan du gå till våra årsböcker.

 

Plast

 

Lärare: P-O Persson & David Nilsson

Kursen ger grundkunskaper i plastlaminering, plastgjutning och information om de säkerhetsbestämmelser som finns i verkstaden. Efter avslutad kurs erhåller du ett ”körkort” som berättigar dig att jobba i verkstaden på egen hand.

Gjutkurs: Brons/aluminium/silikon

 

Lärare: P-O Persson

Kursen ger grundkunskaper i silikonavgjutning och cire-perduegjutning (förlorad vaxgjutning). De studerande får med styckformens och silikonens hjälp framställa objekt/former i vax som sedan gjuts i brons/aluminium.

 

”Världen upp och ner”: Konst och etik i den begynnande södra stenåldern

 

Lärare: Sarat Maharaj och gäster

The world Turned Upside Down kommer att hållas i en rekonstruerad version av det rum där Professor Sarat Maharaj hade sina lektioner i konsthistoria på universitetet på Sainsbury Island, Durban. Under hela kursen kommer en rad föreläsare från hela världen att föreläsa utifrån kursens olika teman: migration, kolonialism, kosmiskt uppvaknande, kvinnors plats när apartheidhistorien skrivs och dekolonialisering av kunskapsproduktion. Mer information här.

betty2

 

Walter Benjamin: Ett Prisma / A Prism


Lärare: Gertrud Sandqvist

Walter Benjamins tänkande förblir aktuellt. Han är den i Frankfurterskolan som är mest komplicerad (och kanske mest fruktbar) att studera. Han är också den mest poetiske och mest refererade. Vi kommer att följa Benjamins tänkande genom att använda Passagearbetet (Arcades project) som det jättearkiv som närde en rad av hans viktigaste texter och läsa dessa i ljuset av Passagearbetet. Vi kommer också att gå in i Benjamins kunskapsteoretiska modell från The Origins of German Tragic Drama och aforismerna från One Way Street. Förhoppningsvis kan vi ana komplexiteten i den tänkare som samtidigt var connaisseur av böcker och leksaker, flanör med en smak för det bortglömda, dunkla och bisarra, och övertygad historiematerialistisk marxist.

 

Intro Screentryck
 

Lärare: Chuva Featherstone

Denna kurs introducerar konstnärer till screentryck, en av de mest mångsidiga tryckformerna. Deltagarna kommer få en komplett genomgång av tryckprocessen från bestrykning och exponering av duk, till inpassning, användning av mallar och blandande av färger. Direktemulsiontekniken ger möjlighet för deltagarna att arbeta från handgjorda, fotografiska, typografiska eller digitalt framtagna original.

Sidansvarig: