Alumni: David Nilson

När: Onsdagen den 20 mars klockan 19.00
Var: Mentalverkstaden på KKV Monumental, Bragegatan 15 i Malmö

1

David Nilson är konstnär med bas i Malmö. I sitt konstnärskap jobbar han med skulptur där hans estetik rör sig i en slags saklig surrealism. Hans arbetsprocess inleds ofta med en enkel gest - ute blir inne, dag blir natt, då blir nu - som ett romantiskt upphävande av det fundamentala.

Han är utbildad hos oss på Konsthögskolan i Malmö och han tog sin MFA-examen 2013. Sedan dess har han ställt ut i Sverige och utomlands och är representerad i olika samlingar som t.ex. Skissernas Museum och Statens Konstråd. Han undervisar också med jämna mellanrum på KHM.

” I mitt artist talk på KKV Monumental i Malmö så tänkte jag prata om mitt arbete och då ta lite omvägar via min bakgrund, min utbildning och via de influenser som på något sätt är knutna till mitt konstnärskap."

Det bjuds på dryck och enklare tilltugg. Eventet är öppet för allmänheten.