Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Alumni: Ella Tillema - Peak

Kummelholmen
120 Vårholmsbackarna
127 44 Skärholmen

Öppning lö 19/9 kl 12-18
öppet fre-sö kl 12-18
19/9 - 4/10

Ella Tillema är född 1983 i Stockholm. Hon är numera verksam i Malmö, där hon tog sin magisterexamen i fri konst vid Malmö Konsthögskola 2010. Hon har sedan dess visats på bland annat Ystads Konstmuseum, Tegen 2 i Stockholm, Galleri Thomas Wallner, Avesta Art, Ljungbergmuseet, mm. Ella Tillema arbetar med figurativt oljemåleri i stora format men också med text, grafik och musik. Med ett rakt och kompromisslöst tilltal förenar Ella Tillema det poetiska och det aktivistiska. Hennes konstnärskap tar sig an brännande frågor om samtid och framtid. I fokus står systemet och hur vi kan mobilisera motstånd mot dess förtryckande mekanismer. Det sårbara hos människor och landskap är ett återkommande motiv i Ella Tillemas måleri. Målningarna används i installationer som omsluter betraktaren och öppnar sinnena för existentiella bråddjup. De politiskt brännande ämnena återkommer i Tillemas textbaserade arbeten, skapade med humorn som vapen i pamflettens tillgängliga form, och i hennes musik med punken som stark klangbotten.

"Med konsten bearbetar jag min sorg över den här jävla världen."

 

http://kummelholmen.se/