Alumni: Jonna Hägg

Grupputställning med Stiftelsen Anna-Lisa Thomson Till Minnes stipendiater 2018. Alumni Jonna Hägg är en av stipendiaterna.

Micaela Cignozzi, Anna Engver, Jonna Hägg, Katxerê Medina och Lourdes González Osnaya erhåller vardera ett stipendium på 60 000 kr och visas i en grupputställning på Uppsala konstmuseum.

Bland årets fem stipendiater finns en känslighet för naturens processer och ett intresse för annorlunda perspektiv, som insektens ryckiga rörelser, eller texturer av sediment i naturen. Måleri, teckning, video och textila installationer, de konstnärliga teknikerna skiljer sig åt. Men genomgående finns en strävan att gestalta komplexa processer av utbyte och konflikt mellan kropp, psyke, natur och samhälle. Utställningen Stipendiater 2018 – Stiftelsen Anna-Lisa Thomson Till Minne visas 8 december 2018 – 27 januari 2019 på Uppsala konstmuseum.

Läs mer här.