Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Alumni - Thale Vangen

thale

"Participation mystique"
24 mars – 22 april
Vernissage: 24 mars kl. 13:00 – 17:00
Krognoshuset Lund
Mårtenstorget 3, 223 51 Lund

Krognoshuset är mycket glada över att ställa ut den Malmöbaserade konstnären Thale Vangen 24/3 - 22/4 som visar "Participation mystique" med helt nya verk!

I Thale Vangens arbete med skulptur skänks noggrann uppmärksamhet till materialens särdrag och språk. Hon arbetar ofta med material som kommer från tidigare levande organismer och lång hantverkstradition såsom trä, hud, talg, brons och smidesjärn. Hennes bakgrund i naturvetenskap smyger som en röd tråd igenom konstnärskapet, där föreställningar och kroppsliga erfarenheter länkas samman i drömlika synteser av mytologi, vetenskap, kropp, djur och natur.

Det råder en bister humor i Vangens bestiarium. En kedja av grodor biter maniskt i varandras rumpor medan dom varv efter varv doppas i sirap, mekaniskt gnisslande och utbredande av vingpenna efter vingpenna i en upphängd tung fågelvinge, ett gäng gethuvuden hänger redo att bli en del av din kropp, Pans ben förstenade i ett steg. Verken manar fram en rubbning av gränser; gränser för kroppar och identiteter, saga och verklighet.

I hennes nya arbeten förnimmas en underton av ledsnad och bräckligt hopp.

Thale Vangen är född 1974 i Drammen, Norge. Hon gick ut Konsthögskolan i Malmö 2010 och är idag verksam i staden.

Mer info om konstnären: http://thalevangen.com/