Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

EvaMarie Lindahl får 2019 års Ester Almqvist-stipendium

Alumni EvaMarie Lindahl kommer tilldelas 2019 års konstnärsstipendium av Ester Almqvists minnesfond. Utdelningsceremonin äger rum på Lunds konsthall den 10 oktober 2019 kl 17:30.

Ur Lunds konsthalls pressmeddelande:

Ester Almqvists Minnesfond tilldelar 2019 års stipendium till konstnären EvaMarie Lindahl. Stipendiesumman är på 100 000 kronor.

EvaMarie Lindahl får stipendiet för sitt konstnärskap som med elegans balanserar handens skicklighet och möda med tankens reflekterande kraft och abstrakta föreställningsförmåga. Med kolsvärtade fingrar och ogrumlad blick tar hon sig an konst- och världshistoriens komplexa relationer, för att bättre förstå vad som hände, hur och varför – och visar hur tecknandet är ett lysande redskap i den kognitiva process som hjälper oss begripa tillvaron.


Läs mer här.