Frederikke Jul Vedelsby tilldelas teckningsstipendium

Frederikke Jul Vedelsby, student vid Konsthögskolan i Malmö, har tilldelats Bror Hjorthstipendiet för unga tecknare 2020.

fredrikke

Bror Hjorthstipendiet för unga tecknare instiftades 1992 av Bror Hjorthföreningen i samarbete med Bror Hjorths Hus. Stipendiet tilldelas en studerande vid någon av landets konsthögskolor och är avsett att uppmuntra lovande unga tecknare. Syftet med stipendiet är också att framhäva teckningens betydelse som eget konstnärligt uttryck och dess betydelse för Bror Hjorth som konstnär, samt att påminna om Bror Hjorths gärning som professor i teckning vid Konstakademien 1949-1959.

Varje konsthögskola får själva utse två kandidater till stipendiet. En jury, bestående av representanter för Bror Hjorthföreningen och Bror Hjorths Hus, utser en stipendiat bland de föreslagna kandidaterna.

Läs mer här.