Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Alumni: Bokrelease - Ingvild Hovland Kaldal

pressbild

BOKRELEASE: Blod som skuggor i vatten av Ingvild Hovland Kaldal
Söndag 8.11 kl 14–16

Bokhandeln / Mellanrummet på Malmö Konsthall

Boken Blod som skuggor i vatten presenterar 72 av de 150 teckningar som Ingvild Hovland Kaldal gjorde 2013, när hon behandlades för en postpartumpsykos (förlossningspsykos).

Teckningarna gjordes under de två månader Kaldal var inlagd vid Sankt Lars psykiatriska sjukhus i Lund och är ritade med kol på papper och handdukar. De varierar i sitt uttryck från abstrakt till figurativt. Boken kan ses som en journal från ett tillstånd bortom tiden. Ett tillstånd som rör sig mellan himmel och helvete, där kaos möter extas och mörker blandas med ljus. Blod som skuggor i vatten säljs till specialpris under releasen.

Konstnären Ingvild Hovland Kaldal är på plats och signerar.

Boken ges ut med stöd av norska Kulturrådet och är tryckt av danska Narayana Press.

Ingvild Hovland Kaldal (f. 1985, Trondheim) är utbildad vid Akademien Valand i Göteborg och Konsthögskolan i Malmö, där hon tog sin magisterexamen 2015. Hon intresserar sig för det mänskliga psyket och det undermedvetna. Kaldal utforskar psykologins och perceptionens förgängliga mellanrum som gränsar till dröm och verklighet, idé och representation, abstrakt och konkret, medvetet och undermedvetet. Mer om konstnären: https://www.ingvildkaldal.com/