Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Behörighet, dispens och urval

Behörighet och dispens

För att studera vid Konsthögskolan krävs grundläggande behörighet för högskolestudier. För den som inte uppfyller detta krav kan dispens ges om särskilda skäl föreligger. Om du inte uppfyller de allmänna kraven, bör du skriftligen ange de skäl till dispens som du anser att du har. Grundläggande behörighet kan uppnås på olika sätt: utbildning i gymnasieskolan, ålder- och arbetslivserfarenhet eller utländsk utbildning. 

För mer information om behörighet, se: http://www.lu.se/studera/anmalan-och-antagning/behorighet

Urval

Varje läsår antas högst 12 studerande till kandidatprogrammet i fri konst. Alla ansökningar granskas i en konfidentiell process av en antagningsjury bestående av handledande professorer i fri konst, lektorer, adjunkter samt studeranderepresentanter. Efter ett första urval kallas ett antal sökande till intervju under våren, vanligtvis i april. Urvalet sker genom bedömning av arbetsprover, personlig text och intervjuer. Motivering till juryns beslut ges ej och beslutet kan inte överklagas.
 

 

Sidansvarig: