Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

BFA1

Hösttermin

Det första ni gör när ni börjar på skolan är att delta i en grupputställning för alla nya studenter. Utställningen kureras av våra lärare och hängs på Galleri KHM.

Hela första terminen består av ett basblock om 30 hp som innehåller introduktion och ”körkort” till verkstäder och bibliotek. Under hösten presenterar lärarna deras eget arbete i seminarieserien ”Öppna föreläsningar” – detta är mycket viktigt att delta i. Första terminen avrundas genom att klassen ansvarar för hela skolans julfest. Information om budget och annat fås av Charlotta Österberg.

Vårtermin

Vårterminen består också av ett basblock om 30 hp där ni ska återknyta till de kunskaper ni erhållit den första terminen. Det är dags att börja arbeta självständigt. Ni kan nu använda er av verkstäderna och börja boka in er på ateljésamtal med våra lärare och externa handledare. Om ni ansöker och antas till några av de kurser som erbjuds på skolan så kommer de att tillgodoräknas inom basblocket.

Våren kantas av Masterutställningar och Bachelorutställningen vilka starkt rekommenderas att ni besöker, inte bara roligt utan även lärorikt.

Ni hjälper också till vid BFA-antagningen för nästkommande höst. Detta arbete avslutas med en middag tillsammans med lärarkollegiet som deltagit i ansökningsjuryn. Vårterminens höjdpunkt och avslutning blir årsutställningen då hela skolan förvandlas till ett galleri och alla studenter, inklusive ni själva, ställer ut.