Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

MFA2 - Examensarbete

Ni arbetar med ert examensarbete under båda terminerna, men det är främst under vårterminen som utställningarna går av stapeln. Undantag finns dock, en del kan bli tilldelade en period redan innan jul eller under de första veckorna på följande hösttermin. Ni kommer att bli kallade till möten med mer information om när och med vem ni ska ställa ut.

Examinering av Examensarbete (60 hp) år 2 på MFA-nivån består av fyra moment:

Gestaltande arbete
Handleds av en av Konsthögskolans professorer eller extern handledare. Examineras av skolans professorer efter separat utställning i Konsthögskolans galleri, KHM. Det gestaltande arbetet bedöms även av en extern examinator som har en rådgivande funktion i examineringen.

Text
Högst tio sidor. Handleds av professor Gertrud Sandqvist. Examineras av skolans professorer efter textseminarium. Texten ska vara anlyserande, en diskussion kring det egna avgångsprojektet ska göras. Relevant litteraturhänvisning krävs. Använd Chicago-modellen när du refererar!

Intern muntlig presentation
Görs på Konsthögskolan inför den egna årskursen. Bedöms av skolans professorer.

Extern muntlig presentation
Görs i utställningen på Konsthögskolans galleri. Bedöms av skolans professorer.

Dokumentation och kommunikation

Konsthögskolan skickar ut pressreleaser och vernissagekort via mejl till press och andra som anmält intresse. Det innebär att du själv gör i ordning utskicket och mejlar det till evalena [dot] tholin [at] khm [dot] lu [dot] se. Du gör även själv dina vernissagekort och beställer och bekostar trycket. Av skolan får du 50 kuvert, 45 inrikes porto och 5 utrikes porto. Det är inte längre obligatoriskt att göra ett fysiskt vernissagekort, det räcker med ett digitalt. Du får självklart använda vilka adresser du vill men vi brukar också skriva ut adressetiketter från vårt register som du kan använda. Portot betalas via vår frankeringsmaskin, så du ska inte lägga ut för frimärken. Vi bestämmer en tid så hjälper jag dig med etiketter, kuvert och visar hur frankeringsmaskinen fungerar. Det kan vara bra att göra pappersutskicket ca två veckor före utställningen öppnar och det digitala ett par dagar senare. Det tar mellan en och tre dagar för ett inrikes brev att komma fram och lite längre för ett utrikes. Skolan gör också ett FB-evenemang samt publicerar info om din utställning på hemsidan. Skicka all info till mig i god tid före öppningen. Första lördagen eller söndagen efter din öppning kl. 10.00, kommer skolans fotograf Youngjae Lih och dokumenterar din utställning. Du kommer att få mer information och exakt datum i ett separat mejl.

Läs mer om dokumentationen här