Daniel Fleur - Full Size Render

FULL SIZE RENDER

DANIEL FLEUR (f. 1992)

MFA Examensutställning, Konsthögskolan i Malmö

Vad är måleri i en värld mättad med digitala bilder som ständigt omger oss? Färg och ljus blir till bilder. Vad är den digitala bildens substans och vad är dess relation till måleri?

I utställningen visas målningar uppbyggda av upprepning och kopiering.

Ett specifikt ljustillstånd, några sekunders slutartid, har blivit fryst och digitaliserad.

Fotografiet av målningen har sedan fungerat som startpunkt till en ny målning.

Översättningen av information och komprimeringen skapar avvikelser.

Ett litet skifte av färgtemperaturen kan orsaka stora förändringar.

Vad som blir synligt i den nya målningen är inte bara det omgivande rummet och ljuset i vilken den tidigare målningen fotograferades, utan även teknikens påverkan av en bilds förändring.

Bilderna oscillerar mellan dematerialisering och materialisering.

Det uppstår en konfrontation eller ett möte mellan kodad information och måleriets haptiska kvaliteter som i sig influerar bilden.

Målningarna bär på sitt förflutna i sitt nuvarande tillstånd, men de är aldrig statiska. Det handlar inte bara om ett då och ett nu, utan också om ett kommande, där bilden fortsätter att förändras.

Vernissage 22 juni 12 - 16

Friisgatan 15, Malmö