INSTÄLLT! KHMxMMM: Artist Talk – Dora Budor

kvinna
Föreläsning
OBS INSTÄLLT! KHM x MMM är en föreläsningsserie som görs i samarbete mellan Konsthögskolan i Malmö och Moderna Museet Malmö. Inom ramen för KHM x MMM presenteras ett brett föreläsningsprogram med internationellt verksamma konstnärer, teoretiker, skribenter och curatorer som knyter an till aktuella tematiker och utställningar. Föreläsningarna är öppna för allmänheten, och programmet och de inbjudna talarna presenteras kontinuerligt. Fri entré!
OBS! Konstnärssamtalet med Dora Budor hålls på Biograf Panora, Friisgatan 19D, Malmö.

Dora Budor (f. 1984, Kroatien) är en konstnär baserad i New York. Genom sina installationer, miljöer, ljudverk och skulpturer är hennes verk konstruerade som komplexa system där varje element existerar i ömsesidigt beroende.
Budor har ställt ut omfattande i både USA, Europa och Asien. Hennes senaste separatutställningar inkluderar Kunsthalle Basel (2019), 80WSE (2018), Ramiken Crucible (2016) och Swiss Institute (2015). Hennes verk har presenterats i ett flertal grupputställningar. Budor mottog Rema Hort Mann Foundation Emerging Artist Prize 2014 och Pollock Krasner Foundation Grant 2018. År 2019 till-delades hon det prestigefyllda Guggenheim Fellowship. År 2022 presenterar Kunsthaus Bregenz i Österrike hennes hittills största separatutställning. Obs! Konstnärssamtalet hålls på engelska. Läs mer på Moderna Museets webb: https://www.modernamuseet.se/.../artist-talks-khm-x-mmm/
2020-11-12 17:00
Biograf Panora, Friisgatan 19D, Malmö.

2020-11-12 17:00
Biograf Panora, Friisgatan 19D, Malmö.