KHM x MMM: Lili Reynaud-Dewar

Lili
Föreläsning
KHM x MMM är en föreläsningsserie som görs i samarbete mellan Konsthögskolan i Malmö och Moderna Museet Malmö. Fri entré!

Inom ramen för KHM x MMM presenteras en föreläsning med Lili Reynaud-Dewar. Hon dansar, skriver, pratar, undervisar, gör filmer, videoinstallationer, möbler, skulpturer, feministiska tidningar, performances. Ensam, eller med sina vänner, studenter, familj. År 2009 grundade hon, tillsammans med Dorothée Dupuis och Valérie Chartrain, den feministiska konst- och nöjespublikationen Petunia. Sedan 2010 har hon varit professor vid Haute École d’Art et de Design i Genève.

Hon är en del av gruppen Wages For Wages Against, en kampanj lanserad av Ramaya Tegegne, som förespråkar arvoden för konstnärer samt en mindre diskriminerande konstvärld. Reynaud-Dewar bor och arbetar i Grenoble där hon 2015 initierade projektet Maladie d’Amour i sin ateljé.

2018-12-12 16:30 till 18:00
Moderna Museet Malmö, Ola Billgrens plats 2-4, 21129 Malmö