KHM x MMM: Marianna Simnett

Marianna
Föreläsning
KHM x MMM är en föreläsningsserie som görs i samarbete mellan Konsthögskolan i Malmö och Moderna Museet Malmö. Fri entré!

Inom ramen för KHM x MMM presenteras en föreläsning med Londonbaserade Marianna Simnett. Hon är utbildad musiker och influeras i sitt arbete av teater och klassisk musik. Hon skapar fabelliknande filmer och performances samt ljud- och ljusinstallationer som undersöker hur vi med våra kroppar kan uppleva känslan av såväl intimitet som den ängslighet som det icke-familjära orsakar.

Marianna Simnett har på senare år bland annat ställt ut på New Museum (New York), och Wing-sleepers (Art on the Underground, London) under 2018; Worst Gift, Matt’s Gallery (London) in 2017; Lies, Seventeen Gallery (New York) och Valves Collapse, Seventeen Gallery (London) 2016; Park Nights, Serpentine Pavilion (London) och Blue Roses, Comar (Isle of Mull) 2015.

2018-11-15 16:30 till 18:00
Moderna Museet Malmö, Ola Billgrens plats 2-4, 21129 Malmö