KHM x MMM: Sonya Blesofsky

sonja
Föreläsning

Välkommen till ett konstnärssamtal med Sonya Blesofsky inom ramen för KHM x MMM!

Sonya Blesofskys konstverk handlar om stadsförändring – hur stadens flytande natur visar sig som ett oändligt mönster av förfall och tillväxt. Arkitektoniskt förfall och strukturella misslyckande kombinerade med en hyperaccelererad utveckling skapar kontinuerliga och cykliska historiska skikt som fungerar som hennes källmaterial.

Sonya Blesofsky är intresserad av frågor som uppstår i och med stadsutvecklingen, som bostadsområdens bräcklighet och förlorade historier, och hon försöker också se till att dess frågor fungerar som metaforer för mer personliga ämnen: minne, övergång, trauma och förlust.

Sonya Blesofsky (f. 1978 i Boston, bor och verkar i Brooklyn, New York) har en masterexamen från San Francisco Art Institute och kandidatexamen från UC Santa Cruz. Hon har haft residensvistelser på bl.a. Urban Glass, the Lower East Side Printshop, Museum of Arts and Design, Smack Mellon, Dieu Donne, Vermont Studio Center (fellowship) och California Legion of Honor. Blesofskys arbeten har visats på gallerier i New York, Miami, San Francisco, Kansas City och andra städer i USA. Blesofskys arbeten har det skrivits om i The Village Voice, San Francisco Chronicle, New York Times, NYFA Current, Art Fag City och The Brooklyn Rail. Blesofsky var nyligen Fellow vid MacDowell Colony i New Hampshire.

Föreläsningen presenteras i samarbete med Iaspis, Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer.

Ingen föranmälan, begränsat antal platser. Fri entré!

Mer information: https://www.modernamuseet.se/malmo/sv/aktiviteter/artist-talks-khm-x-mmm/

KHM x MMM är en föreläsningsserie som görs i samarbete mellan Konsthögskolan i Malmö och Moderna Museet Malmö.

2019-04-16 16:30 till 18:00
Moderna Museet Malmö, Ola Billgrens plats 2-4, 21129 Malmö