KHMxMMM: Post Brothers

mmm
Föreläsning
Föreläsningsserien KHM x MMM gästas 5 december av curatorn Post Brothers. Post Brothers kommer i sin föreläsning att belysa rollen som konstnärscentrerade projekt och nära samarbeten har i det curatoriella arbetet. Och diskutera sidoprojekts relevans som kreativt och kritiskt bidrag vid kulturproduktion.

Post Brothers är ett kritiskt företag bestående av Matthew Post – en entusiast, taxichaufför, ordbehandlare och curator. Från 2016 fram till hösten 2019 var han curator på Kunstverein München. I samarbete med konstnären Simon Dybbroe Møller curaterade Post Brothers nyligen grupputställningen Mercury på Tallinn Art Hall i Estland, i samband med Tallinn Photomonth 2019 Biennial.

Post Brothers (f. 1984, Los Angeles) färdigställde sin BFA vid Emily Carr Institute of Art and Design i Vancouver, och sin MA i Curatorial Practices vid California College of Arts i San Francisco. Han bor i Kolonia Koplany, en liten by nära Bialystok i Polen och arbetar överallt och var som helst.

Inom ramen för KHM x MMM presenteras ett brett föreläsningsprogram med internationellt verksamma konstnärer, teoretiker, skribenter och curatorer som knyter an till aktuella tematiker och utställningar. Föreläsningarna är öppna för allmänheten, och programmet och de inbjudna talarna presenteras kontinuerligt. Programmet planeras i samarbete mellan Malmö Konsthögskolas studentdrivna föreläsningskommitté och Moderna Museet Malmö. Alla föreläsningar är öppna för allmänheten, och språket är engelska om inget annat anges.

Fri entré!

Läs mer om föreläsningsserien här.

2019-12-05 16:00 till 18:00
Ola Billgrens plats 2-4, 21129 Malmö