KHMxMMM: They Are Here

schema
Moderna Museet 20/9 Fri entré!

Välkommen till ett konstnärssamtal med They Are Here!

They Are Here (grundad 2006) är en samarbetspraktik ledd av Helen Walker och Harun Morrison. De är för närvarande baserade i London och vid floden Lea. Deras arbete kan tolkas som en serie kontextspecifika icke-narrativa konceptuella spel. De skapar tillfälliga system och kultiverar mikrogemenskaper som erbjuder alternativa sätt att ge sig i kast med en situation, historia/framtid eller ideologi. De arbetar med video, publikationer, ljud och performance, där tiden kan fungera som ett strukturellt element.

Bland de institutioner där They Are Here har utvecklat och presenterat sina arbeten märks Camden Arts Centre, CCA Glasgow, Grand Union, Konsthall C, South London Gallery, Studio Voltaire, STUK och Tate Modern.

I samarbete med Iaspis, Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer.

KHMxMMM är en föreläsningsserie som görs i samarbete mellan Konsthögskolan i Malmö och Moderna Museet Malmö. Mer information: https://www.modernamuseet.se/malmo/sv/aktiviteter/artist-talks-khm-x-mmm/

2018-09-20 16:30 till 17:30
Moderna Museet