KHMxMMM: Tori Wrånes

tori
27 mars kl. 15:30 – 16:30 Moderna Museet Malmö Fri entré!

Tori Wrånes är vokalist och konstnär med ett transmedialt konstnärskap som inbegriper performance, skulptur, video och installation. Det sätt på vilket hon använder ljud, musikinstrument, kostymer, rekvisita, arkitektur och skulptur förändrar hennes framträdande och skapar nya ritualer och drömlika konstellationer. Koreografi med ljud skulle kunna vara en bra beskrivning av hennes arbete, oavsett om hon uppträder solo eller med andra artister som operasångare på cykel, musiker i sittliftar eller en sjungande sten. På senare tid har Wrånes utvecklat en egen trollteknik; ett improviserat, icke-verbalt språk baserat på rytm och temperament.

I samarbete med Iaspis, Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer.

KHMxMMM är en föreläsningsserie som görs i samarbete mellan Konsthögskolan i Malmö och Moderna Museet Malmö. Mer information: https://www.modernamuseet.se/malmo/sv/program/artist-talks-khm-x-mmm/

2018-03-27 15:30 till 16:30
Moderna Museet Ola Billgrens plats 2-4, 21129 Malmö