Lars Bang Larsen i samtal med Primer

khm
Foto: Max Adolfsson/Moderna Museet
En del av föreläsningsserien KHM x MMM på Moderna Museet i Malmö.

Med utgångspunkt i den kommande utställningen Mud Muse and Other Rants about Technology samtalar curator Lars Bang Larsen och Primer om förhållandet mellan konst och teknologi.

Som adjungerad curator med ansvar för internationell konst på Moderna Museet i Stockholm förbereder Lars Bang Larsen just nu utställningen Mud Muse and Other Rants About Technology, en grupputställning om transformationer i förhållandet mellan konst och teknologi, och där Primer kommer att medverka. Utställningen öppnar 12 oktober på Moderna Museet.

Lars Bang Larsen är konsthistoriker, och hans arbete omfattar curatering, skrivande, föreläsande och forskning. 2016 var Lars Bang Larsen co-curator för 32nd Bienal de São Paulo, och 2018 curaterade han Dierk Schmidts retropektiv Guilt and Debts som visades på Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía i Madrid. Utställningen behandlade europeisk kolonialism i kulturella och juridiska institutioner. Bang Larsens publikationer innefattar bland annat en monografi från 2002 om Malmökonstnären Sture Johannesson (1935-2018), och han arbetar för tillfället på en bok om konstnären Charlotte Johannesson. Han har forskat på konstnärliga relationer till psykedelia och spiritualism.

Primer är en plattform för konstnärlig och organisatorisk utveckling, inrymd inom ramen för Aquaporin, ett globalt vattenteknikföretag. Primer utforskar vad som kan uppstå om vi förnyar förbindelserna mellan konstnärligt, vetenskapligt, tekniskt och affärsmässigt arbete. Specifikt undersöks vad som kan vara rollerna, funktionerna och aktiviteterna i en konstbaserad forsknings- och utvecklingsplattform, inrymd i ett forskningsdrivet tekniskt företag? Vilka är de framväxande formerna av effekt som är specifika för samarbeten över konstnärliga och vetenskapliga och tekniska utvecklingsprojekt?

I samtalet medverkar Lars Bang Larsen och Primer (David Hilmer Rex, Aslak Aamot Kjaerulff samt Bjarke Hvass Kure).

Ingen föranmälan, begränsat antal platser. Fri entré!

2019-04-04 16:30 till 18:00
Moderna Museet Malmö Ola Billgrens plats 2-4