Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Faciliteter

Konsthögskolan är belägen på tre adresser i Malmö; Båghallarna, Kulturhuset Mazetti och kvarteret Dimman.

Gallerier

I Konsthögskolans gallerier KHM1 och KHM2 har studenterna möjlighet att ställa ut sina verk i välfungerande och flexibla utställningsrum. I början av läsåret presenteras alla de nyantagna studenterna på kandidat- och masterprogrammen i fri konst genom en större grupputställning. Under resten av läsåret visar masterstudenterna sina examensarbeten. Alla utställningar är öppna för allmänheten. Årsutställningen, en av vårterminens största händelser, visas i skolans lokaler på Båghallarna under några veckor i maj månad. Under 2020 och 2021 är Årsutställningen digital. 

Bibliotek

Konsthögskolans bibliotek ligger i Kulturhuset Mazetti, Bergsgatan 29. Bibliotekets samlingar består av runt 7000 volymer och inkluderar monografier, utställningskataloger, konsthistoria, konstteori och angränsande ämnen som filosofi, psykologi och sociologi. Endast konsthögskolans personal, lärare och studenter får låna hem bibliotekets material. Vill man som utomstående besöka biblioteket går det givetvis bra, men kom ihåg att böckerna inte lånas ut till externa besökare. 

Obs! Under våren 2021 är biblioteket endast öppet för Konsthögskolans studenter.

Gå till bibliotekssidan

Ateljéer

Konsthögskolan erbjuder enskilda ateljéer till var och en av de sjuttio studenterna på programmen i fri konst. Studenterna har tillgång till sin ateljé varje dag, under hela året, dygnet runt. De flesta ateljéerna finns i Båghallarna men sju av dem ligger på Dimman. Dessa är främst till för de som inte jobbar med våra tekniker.

house news

 

 

 

 

 

 

 

Ateljéer i Berlin och Amsterdam

Konsthögskolan har en lägenhet i Berlin och en i Amsterdam. Studenter kan ansöka om att få vistas i någon av dessa en period om 3–6 veckor under terminen för att genomföra ett projekt med anknytning till någon av städerna. Ansökan görs en gång per termin och beslut tas i institutionsstyrelsen.

Berlin
Gipsstrasse 3, 101 19 Berlin (i stadsdelen Mitte)

Amsterdam
Keizerrijk 92, 1012 Amsterdam.

amsterdam

Amsterdam har många intressanta konstinstitutioner. De viktigaste är Rijksmuseum, van Gogh museum och Stedelijk. Där finns det världsberömda konstcentret De Appel och mängder med gallerier, samt två världsberömda skolor: RIjksakademiet och De Ateliers. En halvtimme bort med tåg finns bland annat Rotterdam, med Witte de With och Boymans van Beuningen (två världsberömda museer för samtida respektive klassisk konst). Den Haag (också en halvtimme med tåg) har Gemeentesmuseum med världens största samling av Piet Mondrian, och nära Arnhem ( 40 minuter med tåg) finns det helt fantastiska Kröller-Müllermuseet i en jättestor park, med bland annat den största van Gogh-samlingen utanför Amsterdam och väldigt mycket mer . Det är förebilden för Louisiana och väldigt mycket mer fantastiskt. En timme med tåg från Amsterdam ligger Antwerpen, och två timmar Bryssel. Därifrån kommer man till London på ett par timmar. Det går också Thalys tåg till Paris, 4 timmar. Dessutom är Nederländerna och Amsterdam ett viktigt centrum för design (bl a de. Stijl)


Inter Arts Center

Inter Arts Center (IAC) is a laboratory for artistic research and experimental art, situated in Kulturhuset Mazetti on Bergsgatan 29, where artists and researchers collaborate, network, reflect and develop projects. IAC offers facilities, equipment and technical support, and aim to build a wide and active network of artists, researchers, musicians, producers, composers, directors, actors, writers and curators.

Learn more about IAC

Här hittar du oss:

Mazetti: Bergsgatan 29, 214 22 Malmö (expedition)
Dimman: Bergsgatan 20, 214 22 Malmö
Båghallarna: Föraregatan 4, 212 52 Malmö

Gallerier:
KHM1: Friisgatan 15b
KHM2: Bergsgatan 29 (Kulturhuset Mazetti, plan 3)

Utställningar 2021

KHM1

Louise Hammer, 29/1-13/2
BFA3 - exhibition, 12/3-27/3
Rebecca Lindsmyr, 2/4-17/4
Carina Emery, 4/6-19/6
Sofie Amalie Andersen, 25/6-10/7
Øystein Sølberg, 13/8-28/8

KHM2

Fanny Hellgren, 29/1-13/2
Karl Eivind Jørgensen, 19/2-6/3
BFA3, 12/3-27/3
Elisabet Anna Kristjansdottir, 2/4-17/4
Olle Helin, 23/4-8/5
Dag Kewenter, 14/5-29/5
Filip Vest, 4/6-19/6
Elisabet Birta Sveinsdottir, 25/6-10/7
Dagmar Kestner, 13/8-28/8