Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bibliotek

BIBLIOTEKET ÄR INRIKTAT PÅ KONST OCH KONSTTEORI. ALLA ÄR VÄLKOMNA, MEN ENDAST SKOLANS STUDENTER FÅR LÅNA MED SIG BÖCKER HEM.

bibblan

Biblioteksverksamheten på Konsthögskolan i Malmö har funnits sen hösten 1995, då grunden för samlingarna lades i och med en donation från Einar Hansens Allhemsstiftelse. Eftersom donationen huvudsakligen var inriktad på äldre konst har skolan under de senaste åren satsat på att komplettera bibliotekets samlingar. Detta för att kunna erbjuda både studenter och lärare ett bibliotek med hög kvalitet och relevans inom samtidens internationella konstfält.

Bibliotekets samlingar består idag av runt 7000 volymer och inkluderar monografier, utställningskataloger, konsthistoria, konstteori och angränsande ämnen som filosofi, psykologi och sociologi.

Endast konsthögskolans personal, lärare och studenter får låna hem bibliotekets material. Vill man som utomstående besöka biblioteket går det givetvis bra, men kom ihåg att böckerna inte lånas ut till externa besökare. Du är dock mycket välkommen att bläddra i böckerna på plats. Biblioteket fungerar även som avhämtningsplats för böcker som är beställda från andra bibliotek via Lovisa. Ring gärna och boka tid innan (040–32 57 00) – då lokalerna ofta används för undervisning.

I biblioteket jobbar bibliotekarie Madeleine Bergquist som kan hjälpa till med både lånecirkulation och informationssökning.

Talböcker
Om du är synskadad, har läs- och skrivsvårigheter eller något annat läshinder som gör att du inte kan läsa tryckta böcker, har du möjlighet att få låna den litteratur du behöver som talböcker. Kontakta biblioteket eller se den här sidan för mer information.

TorTalk
TorTalk är en mjukvara som läser upp all skärmtext för dyslektiker och andra som vill ha ett alternativ till ögonläsning. Den finns för Mac, Windows och Windows tablets och du hittar information om nerladdning här.

Kontakta Madeleine via e-post: Madeleine [dot] Bergquist [at] khm [dot] lu [dot] se

 

Sidansvarig: