Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bibliotek

BIBLIOTEKET ÄR INRIKTAT PÅ KONST OCH KONSTTEORI. ALLA ÄR VÄLKOMNA, MEN ENDAST SKOLANS STUDENTER FÅR LÅNA MED SIG BÖCKER HEM.

bibblan

Biblioteksverksamheten på Konsthögskolan har funnits sen hösten 1995 då grunden för samlingarna lades i och med att skolan fick en donation från Einar Hansens Allhemsstiftelse. Eftersom donationen huvudsakligen var inriktad på konst före 1900-talet har skolan under de senaste åren satsat på att komplettera bibliotekets samlingar. Detta för att kunna bemöta elever och lärares krav och förväntningar på ett bibliotek som tillhör en internationell konsthögskola av i dag.

Bibliotekets samlingar består idag av runt 7000 volymer och inkluderar monografier, utställningskataloger, konsthistoria, konstteori och angränsande ämnen som filosofi, psykologi och sociologi.

Endast Konsthögskolans personal, lärare och elever får låna bibliotekets material. Vill man som utomstående besöka biblioteket går det givetvis bra, men kom ihåg att böckerna inte lånas ut till andra än personer som har anknytning till skolan. Du är dock mycket välkommen att bläddra i böckerna. Biblioteket fungerar även som avhämtningsplats för böcker som är beställda från andra bibliotek via Lovisa. Ring gärna och boka tid innan – då lokalerna ofta används som undervisningslokal. 040-325700

I biblioteket jobbar bibliotekarie Madeleine Bergquist som hjälper till med både lånecirkulation och informationssökning.

Talböcker
Om du är synskadad, har läs- och skrivsvårigheter eller något annat läshinder som gör att du inte kan läsa tryckta böcker, har du möjlighet att få låna den litteratur du behöver som talböcker. Kontakta biblioteket eller kolla in den här sidan för mer info.

TorTalk
TorTalk är en mjukvara som läser upp all skärmtext för dyslektiker och andra som vill ha ett alternativ till ögonläsning. Den finns för både Mac, Windows och Windows tablets. Info om nerladdning hittar du här.

Kontakta Madeleine via mejl: Madeleine [dot] Bergquist [at] khm [dot] lu [dot] se

 

 

 

 

Sidansvarig: