Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Verkstäder

I VÅRA MODERNA VERKSTÄDER FÅR STUDENTERNA HANDLEDNING OCH RÅDGIVNING AV PERSONAL MED SPECIALKOMPETENS INOM EN RAD OLIKA DISCIPLINER.

kurs-svets-4

I den stora annexbyggnaden finns komplett utrustning för arbete med avancerad glasgjutning, metall, plast och silikon. Skolan har också ett väl utbyggt samarbete med verkstäder runtom i Malmö. I till exempel Monumentalverkstaden kan vi arbeta med brons och aluminium-gjutning och i Digitala Bildverkstaden med 3D-print. Vi tycker att det är viktigt att de blivande konstnärerna redan under utbildningens gång får etablerad kontakt med de professionella resurser som finns tillgängliga utanför akademin.

Tillträde till skolans verkstäder ges först efter att du har fått utbildning på maskiner och utrustning. Alla nya studenter får direkt gå en introduktionsutbildning till maskinerna i träverkstaden medan tillträde till verkstäderna i annexet ges efter genomgången kurs i respektive teknik.

Var noga med att informera ansvarig tekniker om att du tänker arbeta i träverkstaden eller om du planerar arbeta med riskfyllt arbete i annexet. Kontakta alltid ansvarig tekniker om du är osäker eller har frågor.

Verkstad för metallarbete och formtagning
Ansvarig tekniker är Håkan Nyqvist och Ariel Alaniz. I skolans vackra annexbyggnad finns här komplett utrustning för arbete med keramikbränning, glasgjutning och metallarbete. Här är också verkstaden för arbete med plastgjutning och laminering samt verkstad för arbete och formtagning i lera, gips, alginat, vax, silikon med mera. Arbetstiden i metallverkstaden och plastverkstaden är helgfria vardagar 8.00-16.00.

Datorsal
Ansvarig tekniker är Joakim Sima. Förutom ett antal arbetsstationer med uppdaterad programvara för arbete med digitala medier och foto finns här även en Imaconscanner, två Epson flatbed scanners och en storformatskrivare, Epson Surecolor P8000.

Fotostudio
Ansvarig tekniker är Kristian Nordström Kimbré. Studion är fullt utrustad med en mängd olika bakgrunder, greenscreens, lampor, reflektorer, studioblixtar mm.

Fotolab
Ansvarig tekniker är Kristian Nordström Kimbré. Här finns två kompletta lab för framkallning och kopiering av svart/vit foto. För färgkopiering finns en professionell Epson skrivare.

0868

Ljudstudio
Ansvarig tekniker är Joakim Sima. På skolan finns en liten ljudstudio där elever kan spela in eller redigera ljud. Ljudstudion är utrustad med AVID Pro Tools och ljudbanker från Native instruments samt MAX/MSP.

Träverkstad
Ansvarig tekniker är Håkan Nyqvist och Ariel Alaniz. Konsthögskolans träverkstad finns nere i källaren. Här finns komplett utrustning och fasta maskiner för träbearbetning. Kompletterande handhållna maskiner och specialverktyg man låna i det välutrustade utlåningsförrådet. Träverkstaden är öppen helgfria vardagar 8.00-16.00

Videoredigering
Ansvarig tekniker är Sophie Ljungblom. Vi har fyra rum med fullt utrustade MacPro datorer för arbete med videoredigering. Installerade programvaror är bland annat Final Cut Studio Pro, Adobepaketet med exempelvis After Effects och Premiere Pro, samt Autodesk Creation Suite med exempelvis Maya och Mudbox. Här finns även bandspelare för DV, DVCAM och HDV.

För inspelning av video har skolan för närvarande ett antal DVCAM, HD, HDV, XDCAM och Canon EOS 5D-kameror till utlåning.

Screenverkstad
Ansvarig tekniker ä Kristian Nordström Kimbré. Verkstaden används i huvudsak för tyg- och papperstryck.

3D-utskrift
På skolans 3D skrivare, Makerbot Z18 kan studenter skriva ut objekt upp till 305 x 305 x 457 i biologiskt nedbrytbart PLA – material. Handledning i 3D scanning och utskrift ges av Margot Edström, adjunkt och på torsdagar av Olof Broström, tekniker.

Sidansvarig: