Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Forskarutbildning – Fri konst

Forskarutbildning

Vår fyraåriga forskarutbildning för yrkesverksamma konstnärer och curatorer är den första av sitt slag i Sverige. Landets första doktorer i fri konst utexaminerades från Konsthögskolan i Malmö, Lunds universitet, 2006.

Professor Gertrud Sandqvist är ansvarig för programmet och professor Sarat Maharaj är huvudhandledare för doktoranderna, som träffas i Malmö minst två gånger per termin för seminarier.

Utbildningen är experimentell och mycket individualiserad, med fokus på att identifiera, förstå och utveckla konstnärligt tänkande som ett specialiserat kunskapsområde. Utbildningen utgår från de konstnärliga kunskaperna och det konstnärliga arbetet. Tyngdpunkten för studierna ligger på självständigt konstnärligt utvecklingsarbete.

Det konstnärliga arbetet är både objekt och metod. Studierna av reflekterande eller teoretiskt innehåll är inte ett mål i sig, utan ett medel för konstnärlig utveckling.

Programmet omfattar 240p och är indelat i olika seminarier/kurser/moment om 60p, samt ett dokumenterat forskningsprojekt om 180p.

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i fri konst ledande till konstnärlig doktorsexamen hittar du PDF iconhär.

För närvarande har vi inga lediga platser på forskarutbildningen.

Sidansvarig: