Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Forskarutbildning i Fri Konst

Phd Matthew

Den fyraåriga forskarutbildningen för yrkesverksamma konstnärer och curatorer är den första i sitt slag i Sverige. Sveriges första doktorer i fri konst utexaminerades från Konsthögskolan i Malmö, Lunds universitet, 2006.

Professor Gertrud Sandqvist är ansvarig för programmet och professor Sarat Maharaj är huvudhandledare för doktoranderna som träffas i Malmö minst två gånger per termin för seminarier.

Utbildningen är experimentell och mycket individualiserad, med fokus på att identifiera, förstå och utveckla konstnärliga tänkande som ett specialiserat kunskapsområde. Utbildningen utgår från de konstnärliga kunskaperna och det konstnärliga arbetet. Tyngdpunkten för studierna ligger på självständigt konstnärligt utvecklingsarbete.

Det konstnärliga arbetet är både objekt och metod. Studierna av reflekterande eller teoretiskt innehåll är inte ett mål i sig självt utan ett medel till konstnärlig utveckling.

Programmet omfattar 240p indelat i olika seminarier/kurser/moment om 60p samt ett dokumenterat forskningsprojekt om 180p.

För närvarande har vi inte någon ledig plats på forskarutbildningen, men alla framtida utlysta tjänster kommer att annonseras på LU:s officiella hemsida!

Sidansvarig: