Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utlåning

På grund av den rådande situationen med Covid-19 pandemin har utlåningens öppettider och tillgänglighet tillfälligt ändrats.

Eftersom köbildning måste undvikas ska alla besök i utlåningen förhandsbokas.

Bokningar av tid och utrustning görs via mail i god tid innan, till Sophie, sophie [dot] ljungblom [at] khm [dot] lu [dot] se

Upphämtning och återlämning av utrustning sker inom utlåningens öppettider; Måndag 9.00-10.30 samt Fredag 10.30-12.00 vid på förhand avtalad tidpunkt. För närvarande är det stängt på onsdagar.

I övrigt gäller samma regler som vanligt, lån löper som utgångspunkt 5 dagar. Kurser och examensutställningar har företräde och kan tillåtas längre lån.

För att få låna måste du först öppna ett konto i utlåningen genom att deponera 600 kronor (en engångssumma) samt skriva på gällande låneavtal. Depositionen återbetalas till angivet bankkonto efter avslutade studier under förutsättning att inga skulder eller lån kvarstår.

Den som inte återlämnar lån i tid blir avstängd från vidare lån under så lång tid som förseningen varat. Vid försenad inlämning av foto, video- och ljudutrustning spärras låntagaren från vidare lån i ytterligare två veckor.

Låntagaren är ansvarig för lånad utrustning, och därmed ersättningsskyldig om något skadas eller försvinner. En hemförsäkring rekommenderas därför. Kontrollera noga vad som täcks av just ditt försäkringsbolag. Lämna inte lånade verktyg eller utrustning vidare till någon annan, du är personligt ansvarig tills dess att utrustningen återlämnats och avregistrerats.