Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utlåning

Utlåning av teknisk utrustning sker i utrustningsförrådet ”Utlåningen” på Båghallarna
Måndag och Onsdag 9-10.30 samt Fredag 10.30-12.00
Lånetiden löper Måndag till Fredag, Onsdag till Måndag, Fredag till Onsdag.
För att kunna låna måste du deponera 600 SEK som en engångssumma samt signera gällande låneavtal för att öppna ett lånekonto. Depositionen återbetalas efter avslutade studier under förutsättning att inga skulder eller lån kvarstår.
Lån registreras i utlåningens lånesystem och signeras för skriftligt.
Lån ska återlämnas under utlåningens öppettider och av låntagaren personligen. Stanna kvar tills lånet är checkat och avregistrerat. Meddela om något är ur funktion eller saknas så det kan ersättas eller lagas.
Som låntagare är man personligt ansvarig för lånad utrustning. Lämna inte vidare lånade verktyg eller utrustning till andra. Lån till extern verksamhet medges ej. Som låntagare är man ersättningsskyldig om något skadas eller försvinner. Det gäller dock inte vid normal förslitning. Vi rekommenderar att en har en hemförsäkring och noga kontrollerar vad som täcks av den.
Vid skulder spärras låntagaren från lån tills skulden reglerats.
Återlämnas inte utrustning i tid blir låntagaren avstängd från vidare lån. För utrustning som inte är foto, video eller ljud spärras en för lån under lika lång tid som förseningen är lång. Vid försenad inlämning av foto, video- och ljudutrustning spärras en för lån i ytterligare två veckor utöver det.
Lån kan förnyas på förfallodagen på plats i utlåningen, under öppettiden, om utrustningen inte bokats av någon annan. Kurser och utställningar i skolans regi har företräde till utrustning. Till examensutställningar kan en ansöka om, i god tid innan, att få beviljat längre lån.
Ett system för digital bokning är under utveckling. I väntan på det bokas (foto/video/ljud) utrustning i papperslistor utanför utlåningen. Saknar du något där/det finns mer i förrådet än i pärmen/fråga Sophie om reservation av det.