Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

IT

Läs din studentmail! Detta är viktigt för att du snabbt ska kunna få aktuell information om vad som händer i och utanför skolan!

 

Alla studenter registrerade vid Lunds universitet får en personlig e-postadress via studentkontot.
Om du har problem med att massutskick från skolan inte kommer fram (vanligt problem för tex hotmailanvändare), så kan detta lösas genom att du uppger studentkonto-adressen för utskicken, och sedan ställer in vidarebefordran till sin vanliga e-postadress. Din studentmail finns på http://webmail.student.lu.se/

Mer information om ditt studentkonto-konto finner du här.

Med din studentkonto-identitet får du tillgång till följande information:

  • LUBsearch databasen med elektroniska tidskrifter, artiklar och mer än 200 licensierade databaser via Lunds universitets biblioteks hemsidor. Studentkonto-inloggning krävs från datorer utanför universitetets nätverk.
  • Ladda hem programvara, ex. word. klicka här.

Trådlöst nätverk
På skolan finns möjlighet att ansluta till vårt trådlösa nätverk. För information hur du går till väga kan du titta här.
http://www.lu.se/studera/livet-som-student/it-tjanster-support-och-driftinfo

Printing

Information om utskrifter och papercut: http://www.print.lu.se/papercut/