Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lokaler

ATELJÉER

En stor del av utbildningen vid Konsthögskolan består av självständigt konstnärligt arbete och därför har alla studenter tillgång till en egen ateljé under hela studietiden. Vid varje nytt läsår väljer varje student en ny ateljéplats i huset. Kan ni inte närvara se till att någon annan student kan agera ombud åt er. Annars tilldelas ni en ateljé av ansvarig lärare. 

UTLÅNING

Utlåning av verktyg och teknisk utrustning samt utlämning av nycklar till projektateljé och liknande sker klockan 10:30-12:00 måndag, onsdag och fredag i utlåningsförrådet i källaren.

Lånen skall bokas i de listor som finns utanför utlåningen. För att få låna måste du deponera 600 kronor (som en engångssumma) samt skriva på gällande låneavtal. Deponerade pengar betalas tillbaka efter avslutade studier under förutsättning att inga skulder eller lån kvarstår. För att få tillbaka depositionen behövs ett kvitto på detta från Sophie.

Lånetiden löper måndag till fredag, onsdag till måndag eller fredag till onsdag. Den som inte återlämnar saker i tid blir avstängd från lån under lika lång tid som förseningen är lång. Vid försenad inlämning av foto, video- och ljudutrustning spärras låntagaren från vidare lån i ytterligare två veckor.

Lånetiden är fyra eller fem dagar (beroende på vilken dag lånet sker). Den som inte återlämnar saker i tid blir avstängd från lån. För utrustning som inte är foto, video eller ljud spärras man för lån under lika lång tid som förseningen är lång. Vid försenad inlämning av foto, video- och ljudutrustning spärras låntagaren för lån i ytterligare två veckor.

Låntagaren är ansvarig för lånad utrustning, och är därmed ersättningsskyldig om något skadas eller försvinner! En hemförsäkring är därför oftast en bra lösning. Kontrollera noga vad som täcks av just ditt försäkringsbolag! Lämna inte lånade verktyg eller utrustning till någon annan. Allt måste in och avbokas annars avkrävs Du ansvar.

LAGER

Det finns förråd i källaren som studenterna disponerar för förvaring av färdiga konstverk mm. Studentkåren ansvarar för detta förråd. I studentförrådet finns även säkerhetsskåp för förvaring av värdesaker. Vi rekommenderar att du använder dig av den möjligheten om du äger eller har lånat dyrbar utrustning. Vi har tidigare haft stölder i huset. Dörren till förrådet är försedd med kortläsare, och i en logg kan vi se vem som varit inne och när. Till skåpet ska du själv skaffa ett hänglås.

För tillfällig förvaring av nytt virke och skivor finns hyllor och skivställ utanför träverkstaden.

NYCKLAR

Du får kvittera ut en nyckel till din ateljé. Borttappad nyckel gör att vi byter låscylinder, vilken du får ersätta med den faktiska kostnaden för låscylinder och nycklar, för närvarande 600 kr. Skolan har också ett nyckelsystem till övriga lokaler. Nycklar till t.ex. projektsalen, plastverkstad osv. kan man låna i utlåningen i källaren.

KOPIERINGSMASKIN

Utanför biblioteket finns en kopiator där du kan kopiera undervisningsmaterial. Kopiatorn är försedd med kortläsare och alla studenter får varsitt kopieringskort av Kristian Kimbre med 150 fria markeringar per termin. Vid eventuell förlust kan man köpa ett nytt. Kopieringskort med 50 eller 100 markeringar finns att köpa i utlåningen för 0,50 kr per markering. Observera att A4-format motsvarar en markering och A3 två markeringar.

STÄDNING

Alla måste hålla god ordning och städa efter sig i gemensamma lokaler och verkstäder. För er egen skull, håll ordning i studentköket! All städning i köket är studenternas ansvar förutom golven. Pga brandrisken får material eller färdiga konstverk inte förvaras i korridorer eller trapphallar. Brandmyndigheterna kräver fria utrymningsvägar och skolan riskerar stängning eller vite om reglerna inte följs. Material, möbler eller konstverk som utan tillstånd förvaras i korridorer eller trapphallar kommer att avlägsnas och kastas. De studenter som har ateljé på en viss våning ansvarar gemensamt för ordning i delade utrymmen och korridor. Detta gäller även rummen för penseltvätt på våning 3, 4 och 5.

 

Sidansvarig: