Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lokaler

ATELJÉER
En stor del av utbildningen vid Konsthögskolan består av självständigt konstnärligt arbete och därför har alla studenter tillgång till en egen ateljé under hela studietiden. Vid varje nytt läsår väljer varje student en ny ateljéplats på Båghallarna eller på Dimman. Kan du inte närvara se till att någon annan student kan agera ombud åt er. Annars tilldelas ni en ateljé av ansvarig lärare. Notera att du som student är skyldig att följa Lunds universitets och hyresvärdens samtliga regler för nyttjande av våra lokaler.

UTLÅNING
Utlåning av verktyg och teknisk utrustning och liknande sker klockan 9:00-10:30 måndag, onsdag och torsdag i utlåningsförrådet på båghallarna.

Lånen skall bokas i de listor som finns utanför utlåningen. För att få låna måste du deponera 600 kronor (som en engångssumma) samt skriva på gällande låneavtal. Deponerade pengar betalas tillbaka efter avslutade studier under förutsättning att inga skulder eller lån kvarstår. För att få tillbaka depositionen behövs ett kvitto på detta från Sophie.

Lånetiden löper måndag till fredag, onsdag till måndag eller fredag till onsdag. Den som inte återlämnar saker i tid blir avstängd från lån under lika lång tid som förseningen är lång. Vid försenad inlämning av foto, video- och ljudutrustning spärras låntagaren från vidare lån i ytterligare två veckor.

Lånetiden är fyra eller fem dagar (beroende på vilken dag lånet sker). Den som inte återlämnar saker i tid blir avstängd från lån. För utrustning som inte är foto, video eller ljud spärras man för lån under lika lång tid som förseningen är lång. Vid försenad inlämning av foto, video- och ljudutrustning spärras låntagaren för lån i ytterligare två veckor.

Låntagaren är ansvarig för lånad utrustning, och är därmed ersättningsskyldig om något skadas eller försvinner! En hemförsäkring är därför oftast en bra lösning. Kontrollera noga vad som täcks av just ditt försäkringsbolag! Lämna inte lånade verktyg eller utrustning till någon annan. Allt måste in och avbokas annars avkrävs Du ansvar.

NYCKLAR/LU-KORT
Du behöver ett LU-kort för att ta dig in i Konshögskolans lokaler. Vi råder dig att skaffa ett på Musikhögskolan i Malmö. Ystadvägen 25, Malmö. Deras öppettider är Mån-Ons kl 10-12. Ta med dig ID-kort eller pass. De tar foto på dig och gör kortet medan du väntar. Det tar bara fem minuter. När du skaffat kortet så hör av dig till Joakim Sima eller Sophie Ljungblom som aktiverar det till dig. Du hittar information om andra ställen som gör LU-kort här. LU-kortet används också som lånekort på biblioteket. Kontakta Madeleine Bergquist för att aktivera denna funktion.

SKRIVARE/KOPIERINGSMASKIN
På Dimman, Båghallarna och Mazetti finns skrivare/kopiator där du kan skriva ut,kopiera eller scanna ex. undervisningsmaterial. Information om hur du använder dessa finns på http://www.print.lu.se/papercut/

STÄDNING
Alla måste hålla god ordning och städa efter sig i gemensamma lokaler och verkstäder. För er egen skull, håll ordning i studentköket! All städning i köket är studenternas ansvar förutom golven. Pga brandrisken får material eller färdiga konstverk inte förvaras i korridorer eller trapphallar. Brandmyndigheterna kräver fria utrymningsvägar och skolan riskerar stängning eller vite om reglerna inte följs. Material, möbler eller konstverk som utan tillstånd förvaras i korridorer eller trapphallar kommer att avlägsnas och kastas. De studenter som har ateljé på en viss våning ansvarar gemensamt för ordning i delade utrymmen och korridor. Detta gäller även rummen för penseltvätt på våning 3, 4 och 5.

UTRYMNINGSPLANER
Kontrollera ALLTID utrymningstavlorna så att du vet var alternativa utrymningsvägar finns.

 

Sidansvarig: