Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utlåning

På grund av den rådande situationen med Covid-19 pandemin har utlåningens öppettider och tillgänglighet tillfälligt ändrats.

Möjligheten till lån är begränsade och kan enbart göras enligt avtal på förhand.

Man kan ansöka om att få göra absolut nödvändiga lån. Tänk igenom innan ansökan om lånet är nödvändigt eller om den kan vänta. Eftersom köbildning måste undvikas måste alla besök i utlåningen förhandsbokas. Ansökningar om lån samt bokningar sänds via mail, i god tid innan, till Sophie, sophie [dot] ljungblom [at] khm [dot] lu [dot] se

Lånetiderna är fortsatt begränsade till måndag FM (lån ut) till fredag FM (återlämning av lån). Inga lån över helger för tillfället. Kurser och examensutställningar har företräde och kan tillåtas längre lån.

För att få låna måste du öppna ett konto i utlåningen genom att deponera 600 kronor (en engångssumma) samt skriva på gällande låneavtal. Depositionen återbetalas till angivet bankkonto efter avslutade studier under förutsättning att inga skulder eller lån kvarstår.

Den som inte återlämnar lån i tid blir avstängd från vidare lån under så lång tid som förseningen varat. Vid försenad inlämning av foto, video- och ljudutrustning spärras låntagaren från vidare lån i ytterligare två veckor.

Låntagaren är ansvarig för lånad utrustning, och därmed ersättningsskyldig om något skadas eller försvinner. En hemförsäkring rekommenderas därför. Kontrollera noga vad som täcks av just ditt försäkringsbolag. Lämna inte lånade verktyg eller utrustning vidare till någon annan, du är personligt ansvarig tills dess att utrustningen återlämnats och avregistrerats.