Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hälsa

Studenthälsan

Hos Studenthälsan får du stöd och hjälp med bekymmer som kan påverka dina studier. Konstnärliga fakulteten har en egen läkare på Studenthälsan som heter Staffan Wester. Varannan tisdag eftermiddag udda veckor är han på plats på Musikhögskolan i Malmö. Viktigt att veta är att studenten själv måste fylla i en självremiss via deras webbsida för att kunna träffa läkaren.

Pedagogiskt stöd

Lunds universitet erbjuder stöd till studenter med funktionsvariationer. Christel Berg är ansvarig samordnare vid fakulteten. Kontakta Christel för att få veta mer om vilka resurser du kan använda dig av och hur du ansöker om pedagogiskt stöd under din studietid. christel [dot] berg [at] stu [dot] lu [dot] se

Diskriminering, trakasserier och kränkande särbehandling
Alla möten mellan anställda och studenter ska präglas av ömsesidig respekt och det råder nolltolerans mot diskriminering och övrig kränkande särbehandling. Studenter omfattas av arbetsmiljölagen och har rätt till en god arbetsmiljö, både fysiskt och psykosocialt. Det är rektorn vid din skola som har ansvaret för din arbetsmiljö.

Om du känner dig utsatt eller kränkt, oavsett på vilket sätt, är det viktigt att komma ihåg att du har rätt till en god arbetsmiljö. Det innebär att du kan ta kontakt med skolans rektor eller annan anställd för vidare hjälp. Om du inte känner att du vill prata med någon på skolan finns det andra du kan kontakta som studenthälsan eller studentombudet.