Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Säkerhet

Brandlarm och utrymning
Skolan är försedd med brandlarm som är kopplat direkt till brandkåren. Vid larm ljuder en signal i alla korridorer. Det är viktigt att då alltid gå direkt ut på skolgården, som är samlingsplats. Knacka gärna på de ateljéer ni passerar på väg ut för att göra alla medvetna om att de måste gå ut. Kontrollera utrymningstavlorna, som finns på varje våningsplan, var alternativa utrymningsvägar finns.
 
Evakueringsplanerna är bifogade och ni måste känna till utrymningsvägarna.

Säkerhet
Det händer tyvärr att obehöriga personer försöker och lyckas ta sig in på skolan. Vi vill därför uppmana alla till extra vaksamhet och försiktighet!

  • Släpp inte in någon som inte hör hemma på skolan
  • Lämna inte ateljédörren olåst
  • Rapportera omedelbart till skolans personal om ni ser obehöriga personer i byggnaden
  • Utsätt er inte för risker - tveka inte att ringa 112 i nödsituation eller LU:s larmtelefon 046-222 07 00 (+46 46 222 07 00) Glöm inte att slå nollan först om ni ringer fr en intern telefon!

Larmtelefonen går till Lunds universitet egen väktare/beredskapsperson som är i tjänst dygnet runt. Securitas anlitas för bevakningsuppdrag. Larmtelefonen kan användas av alla, både studenter och anställda. Alternativet är att tillkalla polis dvs att ringa 112.

Mer information och viktiga telefon nummer:

Om något händer

Evakueringsplan

Sidansvarig: