Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Utbildning

Ateljébesök

På Konsthögskolan har vi inga avdelningar. Utbildningens kärna finns i den individuella handledningen och det egna arbetet i ateljén. Konsthögskolans studenter erbjuds flera tillfällen att möta både skolans lärare och de externa handledarna för individuell handledning. Ateljébesöken är baserade på det fria valet och på ditt eget initiativ. Det är därför av största vikt att du planerar ateljébesöken noggrant över terminen. För att erhålla poäng för kurser i eget arbete krävs att du har åtminstone två ateljebesök/termin med våra lärare eller externa handledare.

Ateljébesökslistor

Regelbundna ateljébesök är ett av de viktigaste pedagogiska verktyg som skolan erbjuder och de utgör en del av betyget i eget arbete. Det är därför av största vikt att ni regelbundet skriver upp er på ateljébesökslistorna och att ni går på era uppsatta besök. Betyg i eget arbete grundar sig huvudsakligen på lärarnas bedömning av ateljébesöken och lärarna går en gång per termin igenom detta på kollegiet. På whiteboard-tavlan utanför kontoren hittar du listor där du kan skriva upp dig för ateljébesök. När nya listor anslås får du ett mejl av Charlotte! För att du ska kunna få betyg enligt din utbildningsplan och för en rättvisande bedömning följs dina ateljébesök upp med hjälp av ateljébesökslistorna och genom rapportering från lärarna.

Skolans lärare är mycket hårt uppbokade och det är av yttersta vikt att respektera tiderna!

NOTERA! För att bli godkänd måste du boka in minst ett ateljebesök varje termin med våra professorer. Professorer på Konsthögskolan i Malmö är: Gertrud Sandqvist, Joachim Koester, Emily Wardill och Fredrik Vaerslev.

Alla föreläsningar och kurser startar på helt klockslag. Var punktlig! Information sänds ut via mejl, kolla din e-post regelbundet.

 

Sidansvarig: