Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Internationellt

Konsthögskolan i Malmö har en starkt internationell profil, som accentueras av närheten till Danmark och kontinenten och vi har utbytesavtal med några av de främsta konsthögskolorna i världen.

Utbildningen vid Konsthögskolan i Malmö gynnas även av det aktiva konstklimatet i regionen med sina konstgallerier, konstmuseer och andra institutioner. Gästföreläsningar med internationellt verksamma konstnärer, kritiker och kuratorer, samt olika former av samarbetsprojekt är naturliga delar av Konsthögskolan. Undervisning och övrig information sker i stor utsträckning på engelska. Utbyte och samverkan mellan studenter och lärare från andra akademier runt om i världen är en viktig del av skolans verksamhet.

Här kan du läsa mer om skolans utbytesmöjligheter.

Berlin och Amsterdam

Skolan har en ateljé i Berlin och en i Amsterdam dit studenterna kan söka för att tillbringa en tid under terminen och arbeta på ett projekt som har anknytning till någon av städerna.

Läs mer om ateljéerna i Amsterdam och Berlin

Studieresor

Konsthögskolan anordnar varje år en studieresa till en internationell, konstnärligt intressant plats eller utställning. Den leds och handleds av två av skolans professorer och lärare och erbjuds i första hand skolans MFA1:or. Vart femte år hyr skolan därtill en buss och samtliga studenter och så många lärare och personal som möjligt beger sig till den fortfarande mest betydelsefulle enskilda utställningen i Europa och även internationellt, Documenta i Kassel.

Kontakt

Lotta Österberg
Internationell koordinator
+46 40325702    
charlotta [dot] osterberg [at] khm [dot] lu [dot] se