Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Internationellt

Konsthögskolan i Malmö har en starkt internationell profil, som accentueras av närheten till Danmark och kontinenten och vi har utbytesavtal med några av de främsta konsthögskolorna i världen. Undervisning och övrig kommunikation sker i stor utsträckning på engelska.

Utbyten och samverkan mellan studenter och lärare från andra lärosäten runt om i världen är en viktig del av Konsthögskolans verksamhet. Gästföreläsningar med internationellt verksamma konstnärer, kritiker och kuratorer, samt olika former av samarbetsprojekt är naturliga delar av utbildningarna. Utbildningarna gynnas även av ett aktivt konstklimat i regionen med gallerier, museer och andra institutioner.

Konsthögskolans utbytesmöjligheter

Berlin och Amsterdam

Konsthögskolan har ateljéer i Berlin och Amsterdam där du som student kan ansöka om att tillbringa en period för att arbeta med projekt som har anknytning till någon av städerna.

Läs mer om ateljéerna i Amsterdam och Berlin

Studieresor

Konsthögskolan anordnar varje år en studieresa till en internationell, konstnärligt intressant plats eller utställning. Resan handleds av skolans professorer och erbjuds i första hand studenter i MFA 1. Vart femte år arrangerar Konsthögskolan även en bussresa till den fortfarande mest betydelsefulle enskilda utställningen i Europa och även internationellt, Documenta i Kassel.

Kontakt

Lotta Österberg
Internationell koordinator
+46 40325702    
charlotta [dot] osterberg [at] khm [dot] lu [dot] se (charlotta[dot]osterberg[at]khm[dot]lu[dot]se)