Antagning till senare del av program (transfer)

Om du redan är antagen och går en utbildning i fri konst vid ett annat lärosäte finns möjligheten att söka om antagning till senare del av program (transfer). Det innebär att du ansöker om att bli antagen till ett av våra program på det studieår som motsvarar ditt nuvarande. Antagning till senare del av program sker enbart vid enstaka tillfällen och uteslutande i mån av plats.

Ansökningar om transfer behandlas en gång per termin i en process helt skild från ordinarie årlig antagning. Den sökande ska uppfylla de behörighetskrav som gäller för programmet i fri konst vid Konsthögskolan i Malmö samt ha tidigare studier motsvarande programmets tidigare terminer. Urval görs av en jury utsedd av institutionsstyrelsen och sker genom bedömning av arbetsprover, personlig text och eventuellt intervjuer. Motivering till juryns beslut ges ej och beslutet kan inte överklagas.

Deadline för transferansökningar är den 1 april för antagning till höstterminen och 1 november för antagning till vårterminen.

Här finns ansökningsblanketten.