Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Utbyten och stipendier

utbyte

KUNO

KUNO är ett nordiskt-baltiskt nätverk för samarbete mellan högre lärosäten med utbildning i konst. Syftet med KUNO är att höja kvaliteten på konstutbildningen i de nordisk-baltiska staterna genom ett ömsesidigt utbyte och samordnad användning av konstnärliga, vetenskapliga och praktiska/ekonomiska resurser.

För dig som student ska utbytesperioder hos KUNO:s partnerinstitutioner vara fullt ackrediterade som en del av deras studier/program vid hemmainstitutionen. Värdinstitutionen ansvarar för dokumentation av studier som gjorts under utbytesperioden.

Om du är intresserad av att söka utbyte till Konsthögskolan i Malmö så kontakta först koordinatorn på din egen skola. Din ansökan måste vara godkänd av din högskola innan du ansöker.

Ansökningsblankett för studenter från KUNO-skolorna finns här.
Ansökningsblankett för studenter utom KUNO finns här.

Sök senast den 1 april till höstterminen (början av september–mitten av januari) och senast den 1 november till vårterminen (mitten av januari–början av juni).

Mer information finner du här:
https://www.kunonetwork.org


EARN

Det europeiska forskningsnätverket för konst (EARN) är ett nätverk av konstnärer, forskare, lärare, forskningsledare och deras värdinstitutioner etablerades 2004 för att:
– dela och utbyta kunskaper och erfarenheter i fråga om konstnärlig forskning, med särskild hänvisning till utvecklingen av forskarutbildningen.
– främja rörlighet, utbyte och dialog mellan forskare, konstnärer, pedagoger och över olika institutioner och kulturer.
– utveckla och främja plattformar för vidare spridning av konstnärlig forskning.
– göra det möjligt för global anslutning för konstnärlig forskning med respekt för mångfalden av paradigm, modeller, och kulturer av konstforskning.

Målgrupp för utbyten inom detta nätverk är doktorander och studerande på magisternivå.

Mer information finner du här:
http://www.artresearch.eu

 

GLOBAL SCHOLARSHIP

De internationella studenterna som kommer till Konsthögskolan i Malmö för att ta sin masterexamen bidrar med nya idéer, gränsöverskridande perspektiv och gör utbildningen till en kreativ plats. Det ”globala klassrummet” främjar också samarbeten och internationella nätverk. För utomeuropeiska studenter finns möjligheten att söka Lund University Global Scholarship Programme. Stipendierna kan täcka 25 %, 50 %, 75 % eller 100 % av terminsavgiften. Observera att stipendier bara täcker terminsavgifter och att levnadskostnader inte omfattas i detta.

För mer information läs här

Sidansvarig: