Årets konststipendiater

Många alumnis bland årets stipendiater.

Välkommen att fira årets konststipendiater!

Stipendier och konstnärsbidrag om sammanlagt 2 875 000 kronor kommer att delas ut till 22 konstnärer födda eller bosatta i Skåne. Ceremonin äger rum på Malmö Konstmuseum torsdagen den 18 maj kl. 14.00 och utdelningen görs av kulturnämndens ordförande Sylvia Björk (S) och kulturdirektör Elisabeth Lundgren.

Det är fritt inträde till museet i samband med stipendieutdelningen (Internationella museidagen!). De som tilldelas årets stipendier och konstnärsbidrag är:

Mattias Eliasson, Ingvild Hovland Kaldal, Sara Lindeborg, Kalle Lindmark och Emelie Sandström (stipendium ur Ellen Trotzigs fond).

E.B. Itso, Mårten Lange, Ana Rebordão och Carla Zaccagnini (stipendium ur Aase och Richard Björklunds fond).

Marianne Andersson, Peter Johansson, Eva Larsson, Per L-B Nilsson, Isabel Rayo Planella, Thale Vangen, Pepe Viñoles och Gunilla Widholm Carlsson (konstnärsbidrag ur Aase och Richard Björklunds fond).

Gerth Malmros, Gabriella Mårtenson, Jan Harry Persson, Eddie Tjeno Ericsson och Fred Åberg (konstnärsbidrag ur Emil Olssons minnesfond).

Läs mer om stipendiaterna här

2017-05-30
Edstrandska Stiftelsens stipendier 2017
2017-05-26