Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bibliotek

Sommar 2021

Biblioteket vid Konsthögskolan i Malmö är för tillfället endast öppet för Konsthögskolans studenter.

Biblioteket är öppet måndagar och tisdagar 13.00 – 16.30 och du behöver boka ditt besök. Boka tid i systemet boka.se (https://boka.se/malmoartacademy).

Under veckorna 25-28 är biblioteket stängt, så passa på att göra dina ärenden innan dess!

Sök gärna i bibliotekskatalogen (https://lubcat.lub.lu.se/) innan ditt besök, så att ditt besök bli så kort som möjligt och så att du får med dig de böcker du behöver. Vi skulle uppskatta om du hinner göra ditt ärende inom 15 minuter, så att fler studenter kan få möjlighet att besöka oss. 

Behöver du hjälp, kontakta vår bibliotekarie Sophie Nilsson (sophie [dot] nilsson [at] khm [dot] lu [dot] se). 

Enda sättet att hämta upp böcker som är skickade från Lund är för tillfället på biblioteket på CRC, Jan Waldenströms gata 35.
 

Biblioteket ligger i Kulturhuset Mazetti, Bergsgatan 29.

bib

Biblioteksverksamheten på Konsthögskolan i Malmö har funnits sen hösten 1995, då grunden för samlingarna lades i och med en donation från Einar Hansens Allhemsstiftelse. Eftersom donationen huvudsakligen var inriktad på äldre konst har skolan under de senaste åren satsat på att komplettera bibliotekets samlingar. Detta för att kunna erbjuda både studenter och lärare ett bibliotek med hög kvalitet och relevans inom samtidens internationella konstfält.

Bibliotekets samlingar består idag av runt 7000 volymer och inkluderar monografier, utställningskataloger, konsthistoria, konstteori och angränsande ämnen som filosofi, psykologi och sociologi.

Endast konsthögskolans personal, lärare och studenter får låna hem bibliotekets material. Vill man som utomstående besöka biblioteket går det givetvis bra, men kom ihåg att böckerna inte lånas ut till externa besökare. Du är dock mycket välkommen att bläddra i böckerna på plats. Biblioteket fungerar även som avhämtningsplats för böcker som är beställda från andra bibliotek via Lovisa. Ring gärna och boka tid innan (+46 40 32 57 22) – då lokalerna ofta används för undervisning.

I biblioteket jobbar bibliotekarie Sophie Nilsson som kan hjälpa till med både lånecirkulation och informationssökning.

Talböcker
Om du är synskadad, har läs- och skrivsvårigheter eller något annat läshinder som gör att du inte kan läsa tryckta böcker, har du möjlighet att få låna den litteratur du behöver som talböcker. Kontakta biblioteket eller se den här sidan för mer information.

TorTalk
TorTalk är en mjukvara som läser upp all skärmtext för dyslektiker och andra som vill ha ett alternativ till ögonläsning. Den finns för Mac, Windows och Windows tablets och du hittar information om nerladdning här.

Bibliotekspolicy för Konstnärliga fakultetens bibliotek hittar du här.

 

 

Återlämningslåda

Obs! Det är för tillfället inte möjligt att återlämna böcker från andra bibliotek på Konsthögskolans bibliotek.

Konsthögskolans bibliotek har en återlämningslåda där du kan lämna böcker när biblioteket inte är bemannat. Du hittar lådan under trappan, bredvid hissen, i foajén på Bergsgatan 29. 

Vill du lämna sena böcker som ska till något av biblioteken i Lund, var god vänd dig till Musikhögskolan eller CRC Malmö, som är de andra avhämtningsplatserna i Malmö.