Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Att studera på Konsthögskolan i Malmö

Konsthögskolan i Malmö erbjuder konstnärliga utbildningar på kandidat- och magisternivå för blivande konstnärer. Därtill erbjuder vi en forskningsutbildning för etablerade konstnärer och kuratorer.

person spikar på stubbe

Undervisningen i fri konst är inte uppdelad i konstnärliga inriktningar utan som student kan du välja att röra dig fritt mellan olika konstnärligt uttrycksformer eller fördjupa dig inom en viss form. Under studietiden har du stora möjligheter att förverkliga dina visioner och skapa dig en stark yrkesidentitet som konstnär. Du kommer att finnas med i nya inspirerande sammanhang och få fördjupa dig inom de områden du brinner för.

Våra utbildningar ger dig möjlighet att arbeta med internationellt aktiva konstnärer och lärare där individuell handledning är en central del. Konsthögskolan samarbetar med andra konstutbildningar över hela världen och har byggt upp ett stort nätverk genom åren. Undervisningsspråket är vanligtvis engelska och föreläsningar med gästande konstnärer, kritiker och curatorer samt olika former av samarbetsprojekt är naturliga inslag. Utbildningarna präglas också av det aktiva konstnärliga klimatet i Öresundsregionen, med dess gallerier, museer och andra konstinstitutioner.

båghallarna fasad

Ateljéer

För att kunna utveckla dina färdigheter har du tillgång till Konsthögskolans lokaler och din egen ateljé dygnet runt. De ateljébaserade utbildningarna erbjuder en rad kurser och projekt inom konstnärlig gestaltning, teori och teknik. Du som student väljer fritt mellan dessa möjligheter och bygger på så sätt upp en individuell studieprofil. Oavsett hur du vill inrikta ditt arbete står din egen konstnärliga utveckling i centrum och därigenom den individuella konstnärliga handledningen. Ateljéerna finns i våra byggnader Båghallarna (Föraregatan 4) och Dimman (Bergsgatan 20). 

Utbildning på master- och doktorandnivå

Konsthögskolan erbjuder också en möjlighet för dig som vill utveckla ditt konstnärskap mot forskning, genom ett forskningsförberande masterprogram och doktorandnivå.

Läs mer om vår forskarutbildning

Utbildningskvalitet

Flera utbildade konstnärer vid Konsthögskolan i Malmö har blivit framgångsrika och fått internationellt erkännande. Under 2019-2020 bedömdes Konsthögskolan i Malmö vara av mycket hög utbildningskvalitet av Universitetskanslerämbetet som är den myndighet som granskar lärosäten i Sverige.

Läs mer om fakultetens arbete med att säkra utbildningskvaliteten 

Här kan du läsa mer om skolans tidigare studenter

Kontakt

För frågor om utbildningen

E-post: khm [at] khm [dot] lu [dot] se
Telefon: 040 32 57 01