Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Utbildning

Paul Gilroy

Konsthögskolan i Malmö erbjuder kvalificerade konstnärliga utbildningar på kandidat- och masternivå för blivande konstnärer. Konsthögskolan har också en välrenommerad forskarutbildning.

Under studietiden har du stora möjligheter att förverkliga dina visioner och drömmar och skapa dig en stark yrkesidentitet. Du kommer finnas med i nya inspirerande sammanhang och få fördjupa dig inom de områden du brinner för. För att kunna utveckla dina färdigheter har du tillgång till konsthögskolans lokaler och din egen ateljé dygnet runt.

Våra utbildningar håller hög konstnärlig och pedagogisk nivå och drivs av en lärarkår med omfattande konstnärliga kunskaper. Din personliga utveckling och mötet mellan dig och dina lärare står i fokus under hela din utbildning. De lärare som undervisar vid Konsthögskolan i Malmö är utövande konstnärer eller konstteoretiker. De flesta har internationella karriärer som konstnärer, teoretiker eller forskare. Den internationella förankringen är en viktig del av konsthögskolans verksamhet.

På Konsthögskolan i Malmö har du alla möjligheter att kunna fördjupa dig i den konstnärliga process som intresserar dig. Nästan alla våra kurser är valbara. Du har ett stort mått av valfrihet och det är i mångt och mycket upp till dig som student att forma dina utbildningsår hos oss.

Konsthögskolan i Malmö strävar efter att erbjuda en miljö som passar alla. För att kunna ge dig som har en funktionsnedsättning det stöd som krävs för att genomföra dina studier önskar vi att du kontaktar oss när du har blivit antagen så att vi tillsammans kan planera för de pedagogiska stödåtgärder du kan behöva.

Vid Konstnärliga fakulteten finns from hösten 2019 ett program för dig som vill jobba som pedagog inom Kulturskolan. Läs mer här.

Sidansvarig: