Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ansökan

Ansökan till Konsthögskolan i Malmö läsåret 2017/2018 är stängd

1019

KANDIDATPROGRAMMET I FRI KONST 180HP

Varje läsår antas 12 studerande till det 3-åriga kandidatprogrammet i fri konst. Urvalet sker genom bedömning av arbetsprover och intervjuer. 25 sökande blir kallade till intervju varav 12 antas.

Antagningsperioden till kandidatprogrammet för läsår 2017/2018 är nu stängd, 1 mars 2017.

Antagna BFA 2017

Viktor Andersson
August Dellenstedt
Nadia Elisabeth Brandt Gueddouh
Therese Bülow Jørgensen
Vladyslav Kamensky
Andrea Vibe Kilde
Rebecca Larsson
Ivan Nylander
Erlend Rødsten
Emil Sandström
Sara Krøgholt Trier
Majse Vilstrup

Reserver

Linn Hvid
Tjelle Esrom Runkjaer
Simon Vadstedt Segerblom
Viktor Strand
Erik Udden
Amund Öhrnell

 

Anvisningar BFA 2017

MASTERPROGRAMMET I FRI KONST 120HP

Varje läsår antas 15 studerande till det 2-åriga masterprogrammet i fri konst. Urvalet sker genom bedömning.
Antagningsperioden till masterprogrammet för läsår 2017/2018 är nu stängd, 3 april 2017.

Antagna MFA 2017

Andreas Bentdal Amble
Rannveig Jonsdottir
Carl-Oskar Jonsson
Cecilia Jonsson
Siska Katrine Jørgensen
Gabriel Karlsson
Anton Lind
Sisse Mark
Stephan Møller
Mariella Ottosson
Carolina Sandvik
Anders Solberg
Karoline Sætre
Carl Østberg
Elisabeth Östin

Reserver

Maria Lepistö
Simen Stenberg
Amanda Trygg

Anvisningar MFA 2017
 

1008

KONSTNÄRLIGT MASTERPROGRAM I FRI KONST MED INRIKTNING MOT KRITISKA OCH PEDAGOGISKA STUDIER 120HP

Vartannat läsår antas 8 studerande till det 2-åriga masterprogrammet med inriktning mot kritiska och pedagogiska studier i fri konst. Urvalet sker genom bedömning
av arbetsprover och intervjuer. Intervjuer sker personligen eller per telefon.

Ansökan till masterprogrammet med inriktning mot kritiska och pedagogiska studier i fri konst vid Konsthögskolan i Malmö sker i två steg, dels på Antagning.se (sök LU-82601), dels på Konsthögskolans ansökningsportal där arbetsprover laddas upp. Antagningsperioden till masterprogrammet med inriktning mot kritiska och pedagogiska studier för läsår 2017/2018 är nu stängd, 3 april 2017.

Anvisningar CPS 2017

FORSKARUTBILDNINGEN I FRI KONST

Alla våra doktorander är anställda vid Konsthögskolan i Malmö och Lunds universitet. För närvarande har vi inte någon öppen ansökan om forskarutbildningen, men alla lediga tjänster publiceras LU:s officiella hemsida. Tips: Vi publicerar också våra annonser sajten Art & Education.

Studieavgifter
Studenter från EU/EEA-länder behöver inte betala någon studieavgift. Studenter som inte kommer från EU/EEA betalar en studieavgift på 200 000:- per år. För mer information om studieavgifter och stipendier, läs mer här.

Antagning till senare del av program (transfer)

Om du redan är antagen och går en utbildning i fri konst vid ett annat lärosäte finns möjligheten att söka om antagning till senare del av program (transfer). Det innebär att du ansöker om att bli antagen till ett av våra program på det studieår som motsvarar ditt nuvarande.  Antagning till senare del av program sker enbart vid enstaka tillfällen och uteslutande i mån av plats.

Ansökningar om transfer behandlas, en gång per termin, i en process helt skild från ordinarie årlig antagning. Den sökande ska uppfylla de behörighetskrav som gäller för programmet i fri konst vid Konsthögskolan i Malmö samt ha tidigare studier motsvarande programmets tidigare terminer. Urval görs av en jury utsedd av institutionsstyrelsen och sker genom bedömning av arbetsprover, personlig text och ev intervjuer. Motivering till juryns beslut ges ej och beslutet kan inte överklagas.

Deadline för transferansökningar är den 1 april för antagning till höstterminen och 1 november för antagning till vårterminen.

Här finns ansökningsblanketten.

Sidansvarig: