Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Verkstäder

Konsthögskolan erbjuder välutrustade verkstäder för trä, metall, gips, plast, lera, betong, linsbaserade media; film, video, digital och analog fotografering, digital bildbehandling, 3D-utskrift och animering. Verkstäderna finns i Båghallarna, Föraregatan 4 och på Dimman, Bergsgatan 20 och är vanligtvis bemannade vardagar kl. 08-16.

Båghallarna

Verkstad för metallarbete och formtagning
I Båghallarna finns komplett utrustning för arbete med avancerad glasgjutning, metall, plast och silikon. Ansvariga tekniker är Mathias Kristersson och Ariel Alaniz. I Båghallarna finns komplett utrustning för arbete med keramikbränning, glasgjutning och metallarbete. Här finns också verkstaden för arbete med plastgjutning och laminering samt verkstad för arbete och formtagning i bland annat lera, gips, alginat, vax och silikon. Arbetstiden i metallverkstaden och plastverkstaden är helgfria vardagar 8.00–16.00.

Träverkstad
Ansvariga tekniker är Mathias Kristersson och Ariel Alaniz. Här finns komplett utrustning och fasta maskiner för träbearbetning. Kompletterande handhållna maskiner och specialverktyg kan man låna i det välutrustade utlåningsförrådet. Träverkstaden är öppen helgfria vardagar 8.00–16.00

Fotostudio
Ansvarig tekniker är Kristian Nordström Kimbré. Studion är fullt utrustad med bland annat en mängd olika bakgrunder, greenscreens, lampor, reflektorer och studioblixtar.

Fotolabb
Ansvarig tekniker är Kristian Nordström Kimbré. Här finns två kompletta fotolab för framkallning och kopiering av svart/vita bilder. För färgkopiering finns en professionell Epson-skrivare.

Projektateljéer
Vi har tre projektateljéer på Båghallarna. Per Olof Persson är ansvarig för fördelning av ateljéerna och det är honom ni vänder er till om ni har några frågor om detta. Två gånger per år mejlas information ut om möjligheten att ansöka om projektateljéer. Sista ansökningsdatum anges i informationsutskicket och en ansökningsblankett bifogas. Tilldelningen av projektateljéer meddelas via mejl och anslås utanför kontoren.

Förråd
För tillfället finns inget förråd för studenters konstverk etc. Av säkerhetsskäl år det inte tillåtet att förvara någonting i korridorer eller på gemensamma ytor. För tillfällig förvaring av nytt virke och skivor finns hyllor och skivställ utanför träverkstaden.

Dimman

Datorsal
Ansvarig tekniker är Joakim Sima. Förutom ett antal arbetsstationer med uppdaterad programvara för arbete med digitala medier och foto, finns här även en Imacon-scanner, två Epson flatbed-scanners och en storformatskrivare (Epson Surecolor P8000).

Ljudstudio
Ansvarig tekniker är Joakim Sima. På Dimman finns även en liten kombinerad video/ljudstudio där studenter kan redigera video och/eller spela in eller redigera ljud. Där finns Logic, Ableton och Pro Tools och ljudbanker från Native instruments samt MAX/MSP.

Videoredigering
Ansvarig tekniker är Sophie Ljungblom. Konsthögskolan har fyra rum med fullt utrustade Mac-datorer för arbete med videoredigering. Installerade programvaror är bland annat Final Cut Studio Pro, Adobe-paketet med exempelvis After Effects och Premiere Pro, samt Autodesk Creation Suite med exempelvis Maya och Mudbox. Här finns även bandspelare för DV, DVCAM och HDV. För inspelning av video har skolan för närvarande ett antal DVCAM-, HD-, HDV-, XDCAM- och Canon EOS 5D-kameror till utlån.

Digitala 3D-tekniker
Handledning i 3D-tekniker såsom modellering, texturering, animation, inscanning av objekt och 3D-utskrift ges av Youngjae Lih, adjunkt. På skolans 3D-skrivare (Makerbot Z18) kan studenter skriva ut objekt upp till 305 x 305 x 457 mm i biologiskt nedbrytbart PLA-material.

Som en del av Lunds Universitet har skolan också möjlighet till tvärvetenskapliga samarbeten och utbyten med avdelningar som hanterar och utvecklar det senaste inom ny teknik. Här kan nämnas Humanistlabbet med studios för bla Motion Capture, EEG, Eye-tracking och Virtual Reality. På 3D-printlaboratoriet hos Designvetenskaper, LTH kan vi använda kompletterande och mer avancerad 3D- utskriftsteknik för olika material och med hög grad av detaljrikedom.

Kopiera eller scanna?
Det finns möjlighet att kopiera, scanna och skriva ut på Båghallarna, Dimman och Mazetti. Läs mer om hur du använder apparaterna på print.lu.se/papercut/.

Screenverkstad (KKV)
Studenter på KHM har möjlighet att arbeta på KKV Grafik som är en fullt utrustad verkstad för grafiska tryckmetoder. Arbete sker under dagtid eller efter överenskommelse. Bokning av tryckborden görs i förväg.

Tänk på säkerheten!

Vi vill understryka faran med att arbeta ensam vid maskinerna i träverkstaden och i annexet. Ensamarbete bör generellt undvikas. I samband med riskfyllt arbete är ensamarbete inte tillåtet alls. Var noga med att informera ansvarig tekniker om att du tänker arbeta i träverkstaden eller om du planerar arbeta med riskfyllt arbete i annexet. Kontakta alltid ansvarig tekniker om du är osäker eller har frågor.