Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Alumn: Amin Zouiten, aktuell med videoverket "Nadir" inom Konstväxlingar Skanstull

abstrakt bild i blått

"På Skanstulls tunnelbanestation har videokonsten skapat rörelse sedan 2004. Årets videokonstprogram är inget undantag, där betraktaren under fyra utställningar kommer förflyttas både i tid och rum - från 1970-tal till nutid och mellan Berlin, Malmö, Bulgarien och Stockholm. Både internationellt och lokalt baserade konstnärer ingår i programmet.  

Filmerna handlar om identitet på olika sätt. Hur en identitet hör till en plats, ett hem, en kropp och vad som händer med identiteten när dessa saker byter skepnad och förändras. Vi förflyttas både i tid och rum - från 1970-tal till nutid och mellan Berlin, Malmö, Bulgarien och Stockholm. Videokonstprogrammet är framtaget av Alida Ivanov/ArtPlatform AB på uppdrag av kulturförvaltningen.

Nu har du även chansen att i lugn och ro se fyra videokonstverk som ingår i Konstväxlingar på Skanstulls tunnelbanestation. Filmerna visas under en vecka på museet, och under tre månader i tunnelbanan."

“Nadir”, 2022, av Amin Zouiten  

visas 3-10 oktober 2023 på Spårvägsmuseet. Presentation 5 oktober kl 18.
visas 1 oktober –31 december 2023 på Skanstulls t-banestation

Amin Zouiten, en malmöbaserad konstnär som i filmen ”Nadir” skildrat ett mikrokosmos av stadens historia genom en svepning över Norra Grängesbergsgatan i centrala Malmö, en raksträcka som förenar stadens industriella historia med dess nutid. Vi får små glimtar av gatan och det som sker inne i de gamla industribyggnaderna som nu inhyser biltvättar, mattaffärer och bagerier med högar av baklava. Konstnären lärde känna gatan under sina första år i Malmö och upplevde en hemkänsla med gatans butiker och dess omväxlande lugna och hektiska atmosfär. Samtidigt dök andra berättelser om gatan upp i nyheterna som stod i kontrast till det Zouiten hade lärt känna. “Nadir” har ställts ut på flera platser, både inom konst- och filmsammanhang.   

Här kan du läsa mer om projektet