Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Alumn: Magdolna Szabó på Mölnlycke Kulturhus

Verk av Magdolna Szabó.

Under våren presenterar Malmö Konsthögskolas alumn Magdolna Szabó utställningen Perpetual i Nemeshallen på Mölnlycke Kulturhus.

Szabó arbetar främst i måleri och grafik och reflekterar kring livet genom sin abstrakta bildvärld. I Nemeshallen sätter Szabó fokus på grafiska uttryck: monotypi och bok. Boken Perpetual ger utställningen dess namn. Flera av verken i utställningen visas för första gången. 

Vernissage - Lördag 3 februari kl 13-15

Samtal med konstnären följt av improvisation på irländsk visselpipa med musikern Daniel Quigley inspirerat av Magdolna Szabós verk.

Utställningen pågår 3 februari till 6 april 2024.

Läs mer hos Mölnlycke Kulturhus
 

Om Magdolna Szabó 

Magdolna Szabó är född i Ungern, bor i Lund, utbildad vid Grafikskolan Forum och Konsthögskolan i Malmö samt Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hon har ställt ut separat bland annat på Galleri Magnus Åklundh, Galleri Rostrum i Malmö, Ystads konstmuseum, Sundsvalls museum, Galleri Arnstedt i Ö. Karup. Representerad i Kulturen i Lund, Nationalmuseum, Moderna Museet, National Gallery of Ireland, Ystads konstmuseum, Sundsvalls museum, Nordiska Akvarellmuseet. 

Utställningen Perpetual ger inblick i Magdolna Szabós pågående projekt. Det tog sin början som slumpmässiga provtryck med några enkla former vid sidan av en upplaga i screentryck som konstnären arbetade med 1996. Under åren har projektet utvecklats i olika uttryck. Det har resulterat i flera hundra monotypier under namnet Bäcken och vågorna, i en timmes lång animation Kinetic silence och i Perpetual som samlar 227 av monotypierna som en interaktiv utställning i bokform.