Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Alumn: Nathalie Djurberg

lerfigur mot blå och rosa bakgrund

Nathalie Djurberg & Hans Berg
Only for the Wicked
10 Juni–5 November 2023

Nathalie Djurberg & Hans Bergs stora utställning, Only for the Wicked, utspelar sig i underjorden och leder in i en miljö med ringlande gruvgångar och bergrum. Via storskaliga installationer, skulpturer, videoverk och mäktig musik förflyttas besökaren till en gömd skattkammare och en pågående vindlande skattjakt. Vi leds genom mörka intima passager, där konstverken regelbundet framträder ur dunklet som dyrbara klenoder.

Tematiskt lyfter verken i utställningen på olika sätt hur girighet och sökandet efter rikedom, framgång och makt förändrar individen på djupet och driver en att konstant söka efter mer i en svårbruten giftig spiral. Verken reflekterar även farorna med överkonsumtion och utarmning av kollektiva globala resurser och vad det medför i ett större perspektiv.

-> Vernissage 10 juni kl 14.00