Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stacey de Voe får årets utställningsstipendium på Skånes Konstförening

Porträtt på kvinna i mörkt hår och grön skjorta
Foto: Skånes konstförening

Stacey de Voe tilldelas Sven och Ellida Hjorts utställningsstipendium. Stipendiet består av en separatutställning i februari 2024 på Skånes konstförening och 20 000 kr.

Juryns motivering

“Stacey de Voes engagerande praktik väver samman konstnärlig forskning, historiska material och fiktiva berättelser. Med utgångspunkt i lokala, urbana historier och dess specifika platser behandlar verken sociala frågor kopplade till könskodat arbete, kapitalism och klasspolitik. Genom en social praktik använder de Voe olika föreställningar kopplade till materialen för att knyta an till publiken och addera till lokalsamhället. Vi ser fram emot att erbjuda de Voe möjligheten att utveckla det här arbetssättet i den tidigare textilfabriken på Bragegatan.”  

Om stipendiet 

Sven och Ellida Hjorts utställningsstipendium delas ut av Skånes konstförening till en lovande konstnär från Skåne. Mottagaren utses av en jury tillsatt av Skånes konstförenings styrelse. 2023 års stipendiejury bestod av Ellen Bjerborn (Konstfrämjandet), Roxana Kaboli (Form/Design Center) och Janneke Schoene (Skånes konstförening).

Läs mer hos Skånes konstförening