Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Behörighet och dispens - KAFPS

Behörighet och dispens

För att studera vid Konsthögskolan i Malmö på masterprogrammet i fri konst med inriktning mot forskningsförberedande studier ska du ha en kandidatexamen i fri konst (Bachelor of Fine Arts) eller motsvarande. Motsvarande innebär t.ex. att du har studerat i tre år på en femårig magisterutbildning i fri konst som inte ger en kandidatexamen efter tre år. Intyg om kandidatexamen i fri konst eller motsvarande ska bifogas din ansökan. 

Urval 

Varje läsår antas högst 8 studerande till masterprogrammet i fri konst med inriktning mot forskningsförberedande studier. Alla ansökningar granskas i en konfidentiell process av en antagningsjury bestående av företrädare för programmet och för skolans doktorandprogram samt studeranderepresentanter. Efter ett första urval kallas ett antal sökande till intervju under våren, vanligtvis i april. Urvalet sker genom bedömning av digital portfolio innehållande konstnärliga verk, forskningsprojekt inklusive en formulerad forskningsfråga, personlig text, rekommendationsbrev och telefonintervjuer.  Motivering till juryns beslut ges ej och beslutet kan inte överklagas.