Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Mats Eriksson Dunér - Galleri Underlandet

Mats Eriksson Dunér

För Kulturhuset Stadsteatern har Mats Eriksson Dunér skapat installationen "Det var en tid då allt var möjligt – All makt åt fantasin!". Den berättar om kampen som krävdes för att få till ett ”allaktivitetshus” i Stockholm under det sena 1960-talet.

Välkommen till öppen vernissage lördag 5 september kl. 13–15 i Galleri Underlandet, våning Plattan, Kulturhuset Stadsteatern. Utställningen pågår t.o.m. 6 januari 2016. 

http://kulturhusetstadsteatern.se/KonstDesign/Evenemang/2015/Mats-Eriksson-Duner/

Centralt i utställningen är en film om det som en gång var Gamla Bro (1969-1972), ett alternativt kulturhus, eller allaktivitetshus, som fanns innan Kulturhuset vid Sergels torg öppnade. Rösterna i filmen bygger på samtal, mailkonversationer och flygblad som i efterhand har satts samman till en kollektiv berättelse.

Besökare, aktivister och personal berättar om de svårigheter som uppkom vid stormöten och i konfrontationen med en stelbent och överkontrollerande byråkrati. Där passionen och det utopiskt romantiska hos aktivisterna sakta bryts ned när en annan verklighet gör sig gällande, och huset fylls alltmer av äldre alkoholister, hemlösa och drogmissbrukare.

I utställningen visas även filmen Dom där. En film om dem som bör skingras i grupper om två och två (1971) av Birgitta Öhman som handlar om tiden efter att Gamla Bro fått stänga, samt filmen Bubben was here – en film av folk på Gamla Bro (1971) producerad av folket inne i allaktivitetshuset.

Ett vittnesseminarium om allaktivitetsidén och Gamla Bro kommer att genomföras i november i anslutning till utställningen. Datum meddelas senare.

Senaste nyheter

2020-02-11

Alumni: Nicklas Randau

Alumni: Nicklas Randau
2020-02-11

Alumni: Henrique Pavão

Alumni: Henrique Pavão
2020-01-30

Joachim Koester - Galleri Nicolai Wallner

Joachim Koester - Galleri Nicolai Wallner
2020-01-28

Alumni: Ella Tillema

Alumni: Ella Tillema
2020-01-27

João Penalva - Simon Lee gallery

João Penalva - Simon Lee gallery